Frissen Fejérből

2022.05.17. 15:23

Fantasztikus eredményeket értek el a dunaújvárosi tűzoltók lépcsőfutásban

Katasztrófavédelem

Forrás: Lemler Róbert

Dunaújvárosi létesítményi tűzoltók is részt vettek Európa egyik legrangosabb tűzoltó vetélkedőjén, a X. Berlin Firefighter Stairrun lépcsőfutó versenyen. A szombati nemzetközi megmérettetésen ezúttal kilenc ország csaknem négyszáz csapata állt rajthoz. Rafai Tibor és Lemler Róbert, a dunaújvárosi papírgyár és Dunaferr Véd-sz létesítményi tűzoltói a háromszáz méter hosszú „bemelegítő” futás után vette fel a harcot egy szálloda harminckilenc emeleten át vezető lépcsősorával, természetesen igazán tűzoltósan, teljes védőfelszerelésben és légzőkészülékben. A verseny alatt a két csapattag maximum egy lépcsőkarnyira távolodhatott el egymástól. A 2019-es futamidejüket harminc másodperccel javították, így 7 perc 54 másodperc alatt értek célba.

Forrás: Lemler Róbert

Eredményükkel az „oldies” korcsoportban - vagyis ahol a két versenyző összeadott életkora 80 és 100 év között van - a hetedik helyezést, összesített versenyben pedig négyszázból a tizennyolcadik helyezést érték el a nemzetközi mezőnyben.

A németországi versenyen a másik dunaújvárosi létesítményi tűzoltócsapat is a teljesítményére büszkén térhetett haza, Lemler György és Séder Norbert a „young”, vagyis az összeadott életkor alapján a 80 év alattiak korcsoportjában a 109., összesítettben pedig a 159. helyen végzett.

Forrás: Lemler Róbert

A fiúk halmozzák a kihívásokat, még a héten újból, kétszer is rajthoz állnak. Csütörtökön a tatabányai Turul lépcsőfutó versenyt, pénteken pedig hazai színekben a Fejér megyei bajnokságot is szeretnék meghódítani Dunaújvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában