Papírgyűjtés

2022.05.24. 10:00

Ezüstérmes előadást adtak a tópartisok a hungarikumvetélkedőben

A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium Bucimacik nevű csapata nemcsak bejutott a lakiteleki népfőiskolán rendezett hungarikumvetélkedőre, de dobogós helyet ért el.

Hajdú Marianna

A mohai tikverőzés ezüstérmet hozott a tópartisoknak

A tóparti gimiben létezik egy hagyomány. A szelektív hulladékgyűjtés, pontosabban papírgyűjtés hagyománya. Kétéves kihagyás után idén a fenntarthatósági hét keretében megint megszervezték ezt a tradicionális eseményt.

Ez önmagában is egy nemes feladat, de Szászi József tanár szervezésében extra inspirációt kapnak a diákok a hatékony papírgyűjtésre. Azok a diákok, akik legalább 10 kilogramm papírt hoznak, belépőjegyet kapnak a következő előadásra. Az idei papírgyűjtésen megszerzett jegyeket a Bucimacik csokorba kötött előadására lehetett beváltani.

Az országos döntőben második helyet elért csapat igazán színvonalas előadást produkált. Bemutathatták diáktársaiknak mindazt a tudást, amivel a második helyig meneteltek.

Első választásuk a csíkvarsai-réten élő szürkemarha-­gulyára esett, amivel továbbjutottak. Ezt követően lakóhelyükről, Csákvárról készített előadással lepték meg a zsűrit, ami a döntőbe jutást szavatolta. Itt a feladat már az volt, hogy olyan megyei hungarikumot válasszanak, ami nem szerepel az országos listán, de szeretnék, ha felkerülne. A mohai tikverőzés ezüstérmet hozott a csapatnak, és egy lakiteleki kirándulást, amin az egész osztály részt vehetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában