Lakossági fórum

2022.05.06. 07:10

Elégedetten fogadták a tervezett változásokat a fehérvári lakosok

A város 2. számú választókörzetében élőket várta lakossági fórumra a körzet önkormányzati képviselője, Kovács Zsoltné, Mészáros Attila alpolgármester és a városi cégek vezetői. A délután fő témája az autóbusz-hálózat bővítése, valamint a tervezett menetrend ismertetése volt.

Baráth Eszter

Forrás: FMH-Archív / NN

A II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornatermében szép számmal gyűltek össze a körzet lakosai. A jelenlévők elégedettségét mutatta, hogy sem a Depónia, sem a rendőrség, sem az útügyelet felé nem fogalmazódott meg kérés, és a városgondokság irányába is mindössze egy észrevétel hangzott el a fűnyírással kapcsolatban. A városgondnokság képviselője tájékoztatta a lakosságot, hogy hatalmas területen végzik a munkát, a dolgozók részéről előfordulhatnak mulasztások, de biztosította a jelenlévőket, hogy nagyobb odafigyelésre szólítják fel a munkavállalókat. 

Mészáros Attila a helyi közösségi közlekedés hálózatbővítésének tervezetét ismertette a városrészben élőkkel. A jelenlévők több tervezett módosítást is megelégedéssel, helyeslő bólogatással fogadtak. Ezzel kapcsolatban többségében olyan kérdések merültek fel, amelyekre megoldást biztosít az új menetrend: ilyen az átszállás, vagy bizonyos járatok műszakhoz igazítása. Megoldandó problémaként vetették fel a fedett buszmegállók kialakítását, valamint a megállóhelyeken kihelyezett menetrendek megfelelő kivilágítását, hogy azokat az esti órákban is jól lehessen látni.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában