Faültetés, palacsintaevő verseny

2022.05.08. 15:58

Derűs családi napot tartottak Úridán

A Zöldellő Sárrét Egyesület nevében Tóthné Balázs Kata, az ökokör vezetője adta át Úrhidán Fritz Mihály alpolgármesternek az újrahasznosítás és a közösségépítés jegyében a Könyves buszmegállót a Kossuth utca 66. szám alatti buszmegállóban. A derűs családi nap faültetéssel, falusi olimpiával és palacsintaevő versennyel telt.

V. Varga József

Könyves buszmegálló az úrhidai szelfipontnál! Tóthné Balázs Kata, az ökokör vezetője és Fritz Mihály alpolgármester az átadón

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Még, hogy nem rendeznek olimpiát 2022-ben hazánkban… És akkor a szombati úrhidai falusi olimpia? A résztvevők még a helyi olimpiai esküt is letették! Az önkormányzat és a karate sportegyesület vidám, izgalmas családi napra szövetkezett a hétvégén. A Földnek szüksége van rád! – a jelmondat jegyében reggel az önkéntesek a településfásítás keretében elültették az országos pályázaton nyert 20 platánt és 10 hársfát az Arany János utcai szabadidőparkban és környékén. 

A sportos délelőtt Hegedűs Anikó zenés bemelegítésével vette kezdetét, majd az egyes helyszíneken a falusi olimpia versenyszámai sorjáztak: az agytornától a muszklimozgató szkanderezésen, rúdtartáson és rönkdobáson át egészen a patkóhajításig és a zsákban futásig. A fedett beülőnél megnyílt az alkotóműhely a gyerekek örömére: képfestővel, szélforgókészítéssel és krumpli nyomdával. Nagy forgalmat bonyolítottak az ugrálóvárak, népszerűnek mutatkozott az íjászkodás és a lovagoltatás. A palacsintaevő versenyre 400 palacsinta készült, ebédre paprikás krumpli dukált. Az ünnepélyes eredményhirdetésen gazdára találtak az olimpiai érmek és az oklevelek 14 versenyszámban, a 4. Sárrét mezei futóverseny kategóriagyőztese Bélecki Barnabás (mini), Bálványos Nóra (alsós), Grabecz Tibor (felsős) és Hegedűs Anikó (felnőtt) lett. A legeredményesebb csapat a Lego Friends Family, megelőzve a Hári–Szabó duót és a Szabó családot, míg a Legsportosabb család címet a Mohácsi család érdemelte ki. 

– A könyveket adományozás keretében kapta meg az egyesületünk, a kötetek a buszmegállóba kerültek, hogy onnan azokat bárki elvigye, elolvassa, esetlegesen visszavigye. A Könyves buszmegállóba természetesen lehet hozni további könyveket, így cserepont alakulhat ki, ahol a tárgyak új gazdára találnak, s így újra hasznossá válnak. A buszmegálló a település újabb találkozási pontja, közösségi tere, akár turisztikai látványossága is lehet – mondta el lapunknak Tóthné Balázs Kata. A Zoknicsere program is folytatódik, az egyesület jelenleg május 13-áig Székesfehérváron, a Zentai úti Általános Iskolában, május 27-éig Úrhidán, a közösségi házban, május 28-án és 29-én pedig Polgárdiban, a családi napon gyűjt zoknit, úgyszintén az újrahasznosítás jegyében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában