Az Év tűzoltó önkéntese nem tűzoltó

2022.05.17. 07:00

Áldozatos munkájáért és a támogatásért kapta az elismerést Bálint Andi

Bálint Istvánné polgármesternek adományozta a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság nevében Polgár Viktor elnök az Év önkéntese díjat a tűzoltónapon. A jutalmazott öröme annál nagyobb volt, mivel nem számított e címre.

Zsohár Melinda

Bálint Istvánné és Polgár Viktor tűzoltó parancsnok

Forrás: Ivanics Imre

Mindig ünnepélyes, bensőséges hangulatú az évente megtartott tűzoltónap, Bicskén nagy hagyománya van ennek. Közismert Bálint Istvánné polgármester elkötelezettsége a köztestület iránt, előző önkormányzati tisztségeiben is aktívan támogatta a nagy hagyományú szervezetet. Egy kis tűzoltó-történelem: a Nagy- Magyarországon az elsők között alakult Bicskei Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1881-től működik. Bicske önkormányzata és az önkéntesek egyesületi tagsága közösen Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság (BÖT) néven köztestületet hozott létre 1997-ben, amely 1998-tól önálló működési, azaz műveleti területet kapott. 

Az önkéntesek egyesülete 2017-től azonban továbbra is működik Bicskei Önkéntes Tűzoltóság néven a Bicskei Önkormányzati Tűzoltósággal párhuzamosan. Polgár Viktor BÖT elnök a szokásos elismerések mellett az Év önkéntese díjat alapította meg 2019-ben azzal a céllal, hogy az is kaphasson elismerést, aki a helyi tűzoltóságért és tűzoltókért tesz olyasmit, ami konkrétan nem kapcsolódik tűzoltósági konkrét szakmai tevékenységhez. Idén Bálint Istvánné polgármesternek mondtak köszönetet áldozatos munkájáért, aki valóban nem sejtette, hogy a szokásos tűzoltónapon ő lesz az egyik jutalmazott. Miután polgármesteri minőségében átadta az elismeréseket, meglepetésére Polgár Viktor elnök őt szólította a közösség elé. 

Polgár Viktor elmondta: Bálint Istvánné az elmúlt négy évben a feladatain kívül olyan többletmunkát végzett a tűzoltóság érdekében, ami jelentősen megváltoztatta a tűzoltóság mindennapi munkáját, emelte tevékenységük szakmai minőségét. Az elnök méltatásában kiemelte: a polgármester asszony sokkal régebben önkéntes tagja és segítője a bicskei tűzoltóságnak, mint mióta polgármester. A BÖT tevékenysége országos szinten is kiemelkedő és példaértékűnek tekinthető, mondta el az elnök. 

Az új tűzoltó fecskendő beszerzése - Mészáros Lőrinc adománya révén - a polgármester asszony hathatós közbenjárásra valósult meg, s előtte Bálint Istvánné a gyűjtésben aktívan közreműködött az előző években is. A bicskei önkormányzat az Év tűzoltója díjban részesítette Barbér László bajtársukat, aki a Létesítményi és Önkéntes Tűzoltóságok Szövetsége (LÖTOSZ) által adományozott kitüntetésben is Bicskén vette át a tűzoltónapon Zádori Péter, Györök Ferenc és Dianovszky András tűzoltókkal egyetemben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában