Kegyelmi ajándék

2022.04.01. 09:00

Visszakapta sisakját a gárdonyi református templom

A korábban megújult református templom csütörtökön újabb történelmi pillanatot élhetett át: lecserélték a 238 éves toronysisakot. A vadonatúj, közel 6,5 tonnás, horgonylemezből készült toronygomb már régóta vágya volt az egyházközségnek.

Kecskés Zoltán

Többen is nagy kíváncsisággal figyelték és videózták a látványos műveletet

Forrás: Kecskés Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

– Mérföldkő ez számunkra, ami azt bizonyítja, hogy a Jóistennek terve van a gárdonyi keresztyénekkel, fiatalokkal és felnőttekkel. Sok év kemény munkája, bizodalma és reménysége az, hogy most átélhetjük ezt a történelmi pillanatot – mondta lapunknak Karl Melinda, a gyülekezet lelkésze, hozzátéve, hogy néhány éve azon az ominózus pünkösdi napon, amikor kiderült, hogy mekkora a baj (elkorrodált a toronysisak), megrendülve álltak a nagy feladat előtt. De aztán – mint mondta – ismét megtapasztalták a Mindenható mérhetetlen jóságát, és segedelmének köszönhetően átlendültek a problémákon, ahogy a Szentírásban is olvashatjuk: „Én megyek előtted, a rögös utat elegyengetem, az ércajtókat betöröm, és a vaszárakat leverem (Ézs 45,2).”

 

A beruházás összköltsége 40 millió forintba került, amelyhez az egyházmegye, az egyházkerület, az állam és a gárdonyi hívek járultak hozzá. 
A látványos beruházás utolsó ütemén természetesen Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője is megjelent, akinek szintén szívügye volt az új toronygomb cseréje. Beszélgetésünk során kiemelte, abban az országos felújítási programban, amelynek a Pannónia Szívében 34 támogatott pályázata volt, összesen 940 millió forint érkezett a református, evangélikus és katolikus templomok, parókiák, plébániák felújítására. A képviselő emlékeztetett, hogy ez óriási előrelépés, főleg, ha a korábbi baloldali időszakot vesszük alapul. Végül kiemelte, van lelki kapcsolata is az egyházakkal a magyar kormánynak az anyagiak mellett, ami rendkívül fontos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában