A régióban is jeleskedtek

2022.04.09. 08:29

Több mint száz diák vehetett át díjat a 33. Zrínyi Ilona Matematikaverseny Fejér megyei fordulóján

A 33. Zrínyi Ilona Matematikaverseny Fejér megyei fordulójának eredményhirdetését tartották pénteken a Hétvezér Általános Iskolában, ahol több mint száz megyei diák vehette át díjait.

Baráth Eszter

Eredményesen szerepeltek a gyerekek

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az ünnepélyes eredményhirdetés kezdetén Varga Bálint, a Hétvezér Általános Iskola 8. osztályos tanulójának előadásában hallgathattak meg gyöngyöspatai párválasztó dalokat a jelenlévők. A díjátadónak helyt adó iskola intézményvezetője, Nagyné Mészáros Beáta köszöntötte a megjelent diákokat, pedagógusokat, szülőket és a meghívott vendégeket. Az intézményvezető elmondta, ez a tanév az első, amelynek során háromfordulós versenyt tartanak, amelynek első fordulóját tulajdonképpen gyakorlásképpen oldhatták meg a diákok iskoláikban.

 

Az intézményvezető kiemelte, idén összesen több mint 37 ezer diák vett részt a második fordulón, köztük több mint kettőezer határon túli tanuló. – Fejér megyében 63 iskolában zajlott a megyei forduló, 1397 résztvevővel. Közülük a legeredményesebb 129 diákot jutalmazzuk az eredményhirdetésen – hangsúlyozta a megyei adatokat.

 

Kiemelte, a díjazottak többsége egyéni versenyben ért el kimagasló eredményt, voltak viszont olyanok, akik csapatban zárták sikerrel a megmérettetést.

A megyei diákok évről évre sikeresen szerepelnek 
Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A megyei technikumokban tanulók közül 9. évfolyamon Takács Leó, 10. évfolyamon Ballér István, 11. évfolyamon Hujber Ferenc Kristóf, 12. évfolyamon pedig Kovács Ákos Benjamin állhatott a dobogó legfelső fokára. A gimnáziumi tanulók versenyében Király Hanga a 9. évfolyam, Belágyi Hanna a 10., Maár Levente a 11., Aranyosi Pál pedig a 12. évfolyam legjobbja lett a megyében.

 

Az általános iskola kategóriában szintén évfolyamonként értékelték a versenyzőket. A második és a nyolcadik évfolyamosok között első helyen végzett Kóródi Ábel, Csík Boglárka, Kelemen Koppány, Mizsei Attila Álmos, Füredi Luca, Valicsek Zétény és Pillár Bence.

 

Idén a megyei forduló legeredményesebb általános iskolája a Hétvezér Általános Iskola, a Közép-Dunántúl legeredményesebb hatosztályos gimnáziuma a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, a régió legeredményesebb szakgimnáziuma pedig a Széchenyi István Műszaki Technikum lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában