Frissen Fejérből

2022.04.01. 11:30

Péntek délelőtt átadták az utat, mely összeköti Fehérvárcsurgót és Bodajkot

Most délelőtt volt a hivatalos átadása annak az útnak mely összeköti Fehérvárcsurgó települést Bodajk városával. A felújításra már nagyon régóta szükség volt hiszen 1962 ben vagyis kereken Hatvan esztendeje épült út kanyarog a két település között amin az elmúlt évtizedekben némi foltozáson és javításon túl semmilyen fejlesztés nem történt.

Palocsai Jenő

Forrás: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A guttamási elágazóban tartott átadási ünnepségen Wurzinger Lóránt Bodajk polgármestere Törő Gábor országgyűlési képviselő és Temesvári Krisztián Fehérvárcsurgó polgármestere vágta a nemzetiszín szalagot, de segítségükre volt Molnár István a Magyar Közút Fejér megyei igazgatója és a kivitelezést végző cég munkatársa is.

A teljes hosszban megújult útszakaszon két réteg aszfaltot terítettek és a kanyarok külső ívére beton rázókövek kerültek, amiknek köszönhetően az erősen kanyargós szakaszok szélesebbek és biztonságosabbak is hiszen hatékonyabban óvják meg az autóvezetőket, mint a korábbi töredezett padkák. A két település lakói bíznak abban hogy az új út kialakítása, az útfestés és a jelzőtáblák együttesen biztonságosabbá teszik azt a kanyargós utat ahol az elmúlt 60 évben számos halálos kimenetelű baleset történt.

Forrás: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában