Lift is lesz

2022.04.26. 07:20

Megszépül az Arany János EGYMI, jöhet a második ütem

A homlokzat és a tetőszerkezet már megújult, az egykor még omladozó külső falak látványa ma már csak egy emlék. A külső felújítások után a belső terek megújulására is sor kerülhet az Arany János-iskola Szekfű Gyula utcai épületében.

Héjj Vivien

A külső után a belső terek következhetnek

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Még 2020 februárjában kezdődött az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI felújítása. A fejlesztés szükségessége szinte magától értetődő volt: az épület igen rossz állapota és állagromlása egyértelműen szükségessé tette a homlokzat és a tető rekonstrukcióját, a nyílászárók rendbe tételét. A helyreállítási és építési munkálatok a tervek szerint lezajlottak.

Nemrég a Székesfehérvári Tankerületi Központ kiírta a felújítás II. ütemére vonatkozó közbeszerzési eljárást, így – eredményesség esetén – hamarosan a belső tér megújítása is kezdetét veheti. A közbeszerzés tárgyát képezi az ingatlanon belüli burkolatok – padló és csempe – cseréje, a falak festése és a vizesblokkok építészeti, gépészeti, villamos felújítása. Ezenfelül megújulhat az épület oltóvízhálózata és távfűtési rendszere, valamint sor kerülhet a villamos rendszer teljes újjáépítésére. A mozgáskorlátozott tanulók közlekedését egy újonnan épített lift is segíti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában