A zsűri választott, most önökön a sor!

2022.04.26. 07:45

Kerékpárutak versenye: döntőben a fehérvári

Az, hogy a Székesfehérvár és Kisfalud közötti kerékpárút milyen helyen végez, a közönségen múlik!

FMH

Ízléses, szép látványt nyújt a Székesfehérvár és Kisfalud közötti út, emellett pedig sokaknak praktikus is

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Így van, a kedves Olvasón is, hiszen az Év Kerékpárútja pályázat döntőjébe jutott a Székesfehérvár–Kisfalud közötti kerékpárút, amelyre május 4-ig adhatja le szavazatát bárki az Aktív Magyarország közösségi oldalán.

A KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK), a Magyar Közút Nonprofit (MK) Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub (MKK) közös pályázatát harmadik alkalommal hirdették meg. A márciusig tartó jelölési szakaszban 59 pályázó mérettetett meg, ezek közül 11-et választott ki a szakmai zsűri – köztük az ominózus megyei utat is –, majd adta sorsát a közönség kezébe.

Az Év Kerékpárútja címet olyan útvonal nyerheti el, amely izgalmas turisztikai célpont a kétkerekűzőknek, valamint minőségében és biztonsági szempontból is kiváló. A pályázat célja, hogy a kerékpárral közlekedők és túrázók megismerjék az ország legjobb állomásait, helyszíneit, emellett pedig a kampány felhívja a nagyközönség figyelmét arra is, hogy az utak építése, fejlesztése és fenntartása is folyamatos munkát igényel. „Mi tagadás, ez a szakasz hiánypótló”, írják a megyét érintő szavazás ajánlójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában