Frissen Fejérből

2022.04.29. 07:00

Gál Szabolcs balesetet szenvedett, az életéért küzdenek

A TandemTeam tagja, Gál Szabolcs kórházban fekszik, és komoly műtétek várnak rá.

Tihanyi Tamás

Zöld sisakban Szabolcs, gépelhagyás előtt

Forrás: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A börgöndi repülőtéren tevékenykedő TandemTeam egyesület honlapján a hétfőn szerencsétlenül járt kiváló ejtőernyős így mutatkozik be: „Gál Szabi vagyok, 2007-ben ugrottam az első ejtőernyős ugrásomat, azóta az életem részévé vált. Hivatásos katonaként az ejtőernyőzés oktatásával, a Magyar Honvédség ejtőernyős-válogatottjának tagjaként az ejtőernyős sporttal, a TandemTeam tagjaként pedig tandemugrással foglalkozom.” A több mint ötvenezer ugrással és több mint harmincezer tandemugrással rendelkező TandemTeam vezetője, Hegyháti Zoltán lapunknak csütörtökön – a család kérésére – rendkívül visszafogottan ezt nyilatkozta: „Földet érés közben megsérült egy teljesen ép kupolával. Egyelőre semmi többet nem mondhatok.” 

A meg nem erősített információk szerint Szabolcsnak az ugrás során kinyílt az ernyője, de kicsúszhatott a kezéből az irányítózsinór, és nagyjából 100 kilométeres sebességgel csapódhatott a földnek. A baleset körülményeinek vizsgálata még nem ért véget. Ami azonban biztos, hogy a magyar katonai ejtőernyős-válogatott tagjának az orvosi beavatkozásokhoz és a gyógyulásához vérre van szüksége. Kollégái és a sportbarátok már összefogtak, sokan nyújtották a karjukat, hogy önzetlenül segíthessenek, azonban az Országos Vérellátó Szolgálat továbbra is várja az önkéntesek jelentkezését Gál Szabolcs főtörzsőrmester életéért. Ha valaki csatlakozna a véradókhoz, a Fejér Megyei Hírlapnál is megkapja az ehhez szükséges információkat. Műtétek sorát hajtják végre a sportemberen, aki minden segítségre rászorul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában