Csókakő

2022.04.14. 07:05

Felelevenítették Jézus megpróbáltatásait

Sok településen volt passiójáték a hétvégén, és ez alól nem volt kivétel a vár alatti község sem, ahol a katolikus közösség soraiból kerültek ki a szereplők.

FMH

A mozgó előadásban fontos eseményeket elevenítettek fel

Forrás: Palocsai Jenő

A Csókakői Egyházközség idén is passiójátékkal emlékezett meg a virágvasárnapról. A szereplők személye évek óta változatlan, mindig komolyan készülnek a feladatra. 
Most is a település főutcája, a Kossuth jelképezte a kálváriát Csókakőn; a faluház előteréből indult a menet a Golgota, vagyis a Szent Donát-plébániatemplom felé. A mozgó előadás során felelevenítették valamennyi stáció fontosabb eseményeit, kezdve azzal, hogy Jézust halálra ítéli a nép, majd ahogy a vállára veszi a keresztet és többször elesik fájdalmas, megaláztatásokkal teli útján. Menet közben Cirénei Simon éppúgy megjelent, átvéve a nehéz terhet, mint Veronika a kendővel. 
A résztvevők eljátszották, ahogy a ruháitól megfosztott Jézus meghal az utolsó állomáson, a templom előtt. A végére az utolsó, a 13. stáció maradt, amikor levették Krisztust a keresztről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában