Helyi közélet

2022.04.01. 11:00

Elkészült a bölcsőde épülete Kislángon

Sokan voltak kíváncsiak a kislángi bölcsőde csütörtöki átadóünnepségére, amelyen a helyi óvodások adtak elő kedves műsort, s amelyen a polgármester, Rumpler Tibor és a környék országgyűlési képviselője, Varga Gábor mondott beszédet.

Majer Tamás

A szülőknek minden kicsi, de a bölcsődéseknek minden pont elég nagy lesz!

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A polgármester arról beszélt, hogy továbbra is tart Kisláng aranykora, amely meglátása szerint 2010-ben kezdődött. Reméli, hogy nem ér véget 2022-vel. Mint mondta, soha ezelőtt nem érkezett annyi támogatás a faluba, mint az elmúlt 12 évben. Varga Gábor – aki 12 éve képviseli az Országgyűlésben számos más Dél-Fejér település mellett Kisláng érdekeit is – mondta el, hogy közel 1,6 milliárd támogatásról van szó. Varga Gábor arról is beszélt, hogy nézete szerint a kormányzat vidékfejlesztési politikájának egyik legjobb, legsikeresebb eleme a bölcsődék létreho­zása.

 

A 2 csoportszobás, 16 gyermek fogadására alkalmas minibölcsőde a Szent István utcában van. Nem új, hanem átalakított, felújított épület. A korábban megítélt közel 60 millió forint támogatás elég volt rá. Az épületet az 1930-as években emelték. Anno iskolaként működött, de már régóta funkció nélküli; pusztulásnak indult. A beruházás ekképpen egy patinás épület megmentését is jelentette.

 

Rumpler Tibor elmondta, hogy két lehetséges helyszín között vacilláltak, amikor még keresték a helyet az új intézménynek. Nos, a régi tsz-iroda mögötti tercia is szóba jött, ám ezt elvetették. Azonban annak a területnek a megújítására is van szándék, egy új óvodát szeretnének ott felépíteni, hiszen a jelenlegit már kinőtték. Elhangzott az is, hogy sok gyermekes család választja magának új otthonául Kislángot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában