Egy kis jókedv

2022.04.14. 07:00

Édesség és játék is várta az Ukrajnából érkezett gyerekeket Fehérváron

A közelgő ünnep apropóján húsvéti ajándékcsomaggal lepték meg az Ukrajnából Székesfehérvárra érkezett menekülteket. Elsőként a József Attila Kollégiumban elszállásolt családok vehették át a plüss és az édes meglepetéseket.

Héjj Vivien

Húsvéti meglepetést kaptak a gyerekek

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A város önkormányzata és az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ a város intézményeivel összefogva gondoskodik a városba érkező menekült családokról. Az ellátottak száma folyamatosan változik, a szerdai napon összesen 146, többségében kárpátaljai magyar személynek biztosítottak szállást és ellátást a város különböző pontjain.

A közelgő ünnep apropóján az önkormányzat és a gyermekjóléti központ húsvéti ajándékcsomaggal és plüssnyuszival lepte meg a megyeszékhelyen elszállásolt gyerekeket. Mészáros ­Attila alpolgármester kiemelte, a 146 elszállásolt közül 90 gyermek, így az önkormányzat fontosnak érezte, hogy húsvét közeledtével egy kis meglepetéssel jókedvre derítsék őket.

Tisztl Henrik, a gyermekjóléti központ igazgatója köszönetet mondott az adományozó cégeknek, munkahelyi közösségeknek, civil szervezeteknek és magánszemélyeknek, majd kiemelte, továbbra is folytatódik az adománygyűjtés az Irányi Dániel utca 4. szám alatti gyűjtőponton. Jelenleg tartós élelmiszerekre, csomagolt kenyérre és burgonyára van a legnagyobb szükség. A húsvéti ajándékokat a József Attila Kollégium után a Nemes Nagy Ágnes Kollégiumba, az Óbudai Egyetem Hosszúsétatéri Kollégiumába és a Szabadságharcos útra, a régi Kodolányi kollégiumba is eljuttatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában