Jegyzet

2022.04.27. 18:00

A vesztesek bosszúja

Tihanyi Tamás

Tihanyi Tamás

Azt mondanám, ez a vicc kategóriája, ha nem a bőrünkre menne: Soros álcivil szervezeteinek zászlóshajója, a Freedom House megint hazudott egy hatalmasat. Kiadott egy jelentést, ami egyedül csak annak okozhat örömet ebben az országban, akit a nadrágja mellett csak az Orbánnal szembeni zsigeri gyűlölet tart egyben, hiszen épeszű ember nem gondolhatja komolyan a benne foglaltakat. Lássuk a velejét! „A jó demokratát játssza, engedélyezte a versenyképes választásokat április 3-án, de pártja, a Fidesz az egész államapparátust – a civil és médiaszektor jelentős részével együtt – az ellenzékkel szembeni harc szolgálatába állította. A választás nem volt szabad, sem tisztességes. Most Orbán ezt túlélte, innentől újult erővel adhatja át magát illiberális és kleptokratikus törekvéseinek”. Roppant sunyi csúsztatás arra utalni, hogy a miniszterelnök „engedélyezte” a választásokat, mintha annak elhalasztása bármikor is komolyan felmerült volna. Ráadásul nem kellett semmiféle apparátust szembeállítani az ellenzékkel, hiszen eleve esélytelenné tett mindenféle kormányváltást egy bűnöző hajlamú hazudozó, és egy talaját vesztett, hülyeséget hülyeségre halmozó gombaszakértő. 

Amíg a liberalizmust és a marxizmust, valamint a külföldi tőke és érdekek kiszolgálását ilyen minőségű emberekre bízzák, nem kell túlságosan aggódnia Orbán Viktornak, aki pedig nem túlélte április harmadikát, hanem történelmi sikert ért el egy világjárvány és egy súlyos háború árnyékában. Ez a történtek igazi tanulsága, erre kellene valamit kitalálniuk, ehelyett Soros jól fizetett ügynökei azt állapították meg, hogy még Albániában is nagyobb demokrácia van, mint nálunk: persze, az tetszik nekik, mert ott már Enver Hodzsa óta ők befolyásolják, ami a politikában történik. Ott voltam Albániában 1997-ben, a saját szememmel láttam, mit csinált Soros. Egy piramisjátékra emlékeztető pénzügyi manőverrel elszívta az albánok megtakarításának jó részét, erre azok előszedték a kalasnyikovot a szekrényből, és másnap már az összes bank égett, és polgárháborús állapotok alakultak ki. Sorosék azóta is ott kavarnak, mert tehetik, így aztán nem csoda, hogy amikor Albániában minap váratlanul ötven százalékkal emelkedtek az üzemanyagárak, az albán energiaügyi miniszter arra biztatta a lakosságot, hogy tankoljon kevesebbet. Ismerős, ugye?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában