Olasz cilinderben, labdával

2022.04.04. 17:09

A mezszám 60-as! A szabadbattyáni focista születésnapját köszöntötték

A mezszám immár a 60-as! Szabadbattyán korábbi szeretett futballistáját, Tóth Lászlót (becenevén: Olaszt) köszöntötték a sportbarátok 60. születésnapja alkalmából a sportpályánál.

V. Varga József

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Olasz (az itáliai futball imádata egyértelmű, Paolo Rossi máig nagy kedvence) nem magáról beszél. A 7. Jung József-emléktornát (az országosan ismert tréner annak idején az edzője volt) említi, amelyet június 25-én rendeznek meg számos utánpótláskorú csapat részvételével, és délután Dárdai Pálék vendégszereplésével.

 

Tóth Laci (a sportegyesület elnökségi tagja) 60 éves! Egykori csapattársai, régi barátai, sportbarátai derűs, meghitt ünnepségén köszöntötték. Az asztalon a fotográfiák a hetvenes évek végét, nyolcvanas évek elejét idézik, a futballisták között ott mosolyog Olasz. Az ő korosztályuk volt az a gárda, akik megalapozták a Szabadbattyán KSE megyei I. osztályú szereplését, illetve vitézkedtek is az akkori bajnokságokban.

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Élénk diskurzus zajlik, anekdoták sorjáznak edzőkről (Jung József, Nagy József, Vizi László, Kovács Gábor, Vakler Lajos) és játékosokról (Borostyán László, Kovács Gábor, Kincses Gyula, Láng Péter, Mészöly József, Németh Tibor, Pajor László, Papp Zsigmond, Rábai István, Süveges István, Szabó János, Szoboszlai József, Tóth Roland, Vizi László, Závodi Zoltán). Egy-egy emlékezetes meccsről, a téesz-buszról, amely ide-oda fuvarozta őket megyeszerte, ősszurkolókról (Skultéty Ede, Takács István), az emlékezetes nyugat-németországi (Passau) meghívásos tornáról. Közben feltálalják az ízletes vaddisznópörköltet, s bizony a tüzes pálinkák, a hűvös sörök, a zamatos borok is jól fogynak.

Tóth László, alias Olasz 60. születésnapját köszöntötték a sportbarátok
Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Báró Zoltán Londonból hozta ajándékba a 60-as számú Crystal Palace-mezt, a piros-kék csíkozás egyben a battyáni klub színeire is utal. A tortát Zoli párja, Hermina készítette, megszegése előtt Laci, a társak drukkolása közepette fújja el a hatvan szál gyertyát. A hangszóróból Halász Judit dala szól: Boldog születésnapot!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában