Csendes koszorúzás

2022.03.15. 08:14

Ünnepi műsort tartottak Adonyban, telt házzal

Közös ünneplésre hívta az önkormányzat és a közművelődési intézmény a település lakóit a nemzeti ünnep alkalmából. Március 11-én, 17 órakor tartották a városi rendezvényt és megemlékezést a 1948–49-es forradalom és szabadságharc emlékére a művelődési házban. 

Török Tímea

Forrás: Duol.hu

A programban elsőként Ronyecz Péter mondott ünnepi beszédet. A polgármester büszke keserűséget, méltóságot és a szomorúság érzését emelte ki a történelmi eseménnyel kapcsolatban. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az 1848–49-es forradalom célja a Habsburg-uralom megszüntetése, a függetlenség és az alkotmányos berendezkedés kivívása volt. Ezért március 15-én a modern parlamentáris Magyarország megszületésének a napját is ünnepeljük, amely hazánk életében hatalmas jelentőségű változást hozott. 

 

A város vezetőjének beszéde után a Szent István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény negyedikes diákjainak műsora szerepelt a programban. Végül csendes koszorúzás keretében tisztelegtek az adonyiak a forradalom hősei előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában