A játék örömére

2022.03.11. 14:00

Új eszközökkel bővült a Kossuth-iskola udvara

Új játszóeszközökkel gazdagodott a Kossuth Lajos Általános Iskola udvara. A mérleg- és forgóhintákat, valamint a kötélpályát a hivatalos átadás után örömmel vették birtokba az intézmény diákjai.

Héjj Vivien

Az egyik legnépszerűbb játék minden bizonnyal a forgóhinta, csütörtökön nem is fért fel rá minden utas

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyie Hírlap

– Nagyon vártuk már ezt a pillanatot, és boldoggá tesz, hogy láthatjuk a gyerekek örömét, hiszen új élményt nyújthatunk nekik, és a szabadidejüket is élményekkel telve tudják itt eltöltetni. Ez nagy boldogságot jelent számunkra – mondta az új játszóeszközök hivatalos átadója után Strasszerné Farkas Márta, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója.

 

A kossuthos gyerekek már izgatottan várták, hogy birtokba vehessék, tesztelhessék az új eszközöket, így amint arra lehetőségük nyílt, azonnal kipróbálták az új játékokat. Ezúttal két új libikókával, egy forgóhintával és egy kötélpályával gazdagodott az iskola udvara. Az átadó után azonnal egyértelművé vált, hogy a gyerekek számára is sok örömet hozott a fejlesztés, egyik játék sem árválkodott kihasználatlanul.

 

Ami az anyagiakat illeti, a beruházás az intézmény alapítványa, valamint Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselők együttműködésével – utóbbiak képviselői keretükből támogatták a projekt költségeit – jöhetett létre, közel hárommillió forintból.

 

Az intézmény vezetése különleges ajándékkal köszönte meg Öreghegy önkormányzati képviselőinek folyamatos munkáját: közbenjárásukért és az intézmény felé irányuló folyamatos segítségnyújtásukért az iskola fennállásának 65. évfordulójára alapított Kossuth Iskoláért-emlékplakettet vehettek át.

 

– Öreghegyi képviselőként, lakosként és anyukaként is nagyon fontos számomra ez a játszótér. Emlékszem rá, amikor annak idején – 25 évvel ezelőtt – az első játszótérprojektnél még magánemberként segítettem. Nagyon örülök annak, hogy ismét lehetőségem volt segíteni egy modern, biztonságos, valóban 21. századi játszótér kialakításában – fogalmazott Östör Annamária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában