Frissen Fejérből

2022.03.26. 07:05

Több mint egy hónapja, hogy megindult a föld az Ezerjó utcában

Február közepén hirtelen megindult az Ezerjó utcában a föld. Mint később kiderült, a Fejérvíz egy több évtizedes vízbekötése ment tönkre, ami miatt – senki nem tudja, mennyi ideig – szivárgott a víz. Ez okozta végül a földcsuszamlást. Az utca ezen részén továbbra is csak a gyalogosok közlekedhetnek.

Borsányi Bea

Forrás: Olvasó

Az Ezerjó utcában az a néhány méteres szakasz, amelyet még februárban lezártak, ma is úgy van. A Fejérvíz szakemberei elvégezték a sürgős munkákat: a csőtörés okát megszüntették, a szintén arra futó gázvezetéket biztonsági csőbe burkolták, és felbontották az út egy részét. Ekkor derült ki, hogy a hosszabb ideig szivárgó víz az út alatt mintegy 3,5 méter mélységig feláztatta a földet. A földcsuszamlást részben megakadályozhatta volna, ha az út alatti telken álló, nyaralónak épült ház eredeti tulajdonosa megépíti azt az 1 méter magas, a telek teljes szélességében húzódó támfalat, amelyet annak idején előírtak a hatóságok. Ám az mégsem készült el. 

Forrás: Olvasó

Fűrész György polgármester elmondta, eddig nem tudták megkezdeni az út helyreállítását, mivel először meg kell várni, hogy teljesen kiszáradjon a talaj. A közműszolgáltató szakemberei csak ezt követően tudják felmérni a talaj szerkezetét, és megtervezni az út helyreállításához szükséges munkafolyamatokat. Az biztos, hogy a baleset után a helyszínről elszállított nagyjából 60-70 köbméter földet, amelyet eddig az önkormányzat tárolt, visszadolgozzák majd az út alá. A munka költsége természetesen a Fejérvíz Zrt.-t. terheli. Hogy ez mennyi, azt egyelőre nem lehet megmondani, mint ahogyan azt sem, hogy a gépjárművek mikor vehetik ismét birtokba az Ezerjó utca érintett szakaszát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában