Frissen Fejérből

2022.03.11. 16:00

Sárszentmihályon színes ünnepséggel emlékeztek a hősökre

Az önkormányzat és az általános iskola közös ünnepségét pénteken tartották a Hősök emlékművénél. A sárszentmihályi és sárpentelei emlékezők a közösségi háztól vonultak át az emlékműhöz.

V. Varga József

Koszorú és virágok a Hősök emlékművénél

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

– Azt kívánom, hogy ma, 2022-ben már csak a béke széles mezején kelljen kiállnunk a szabadságunkért – fogalmazta meg beszédében Óber Andrea polgármester. – Nemzeti büszkeségünk születésnapján mondjuk el bátran: nem kérünk a háborúból, 1848-as hőseink kiharcolták nekünk a legszentebb emberi jogainkat!

Az önkormányzat és az általános iskola közös ünnepségét pénteken tartották a Hősök emlékművénél. A sárszentmihályi és sárpentelei emlékezők a közösségi háztól vonultak át az emlékműhöz. A koszorúzást megelőzendő műsort adtak a Csicsergő Óvoda apróságai, Kossuth-dalokkal szolgált a Zichy Jenő Általános Iskola énekkara, majd az oktatási intézmény felső tagozatos diákjai mutatták be verses-zenés ünnepi összeállításukat, látványos „zászlótáncukat”.

Az ünnephez kötődő sárszentmihályi Pilvax kávéház kiállítása március 16-áig megtekinthető a községháza mellett.

Koreográfia nemzeti színű drapériákraForrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

 

Az ünnephez kötődő sárszentmihályi Pilvax kávéház kiállítása március 16-áig megtekinthető a községháza mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában