A fejlődés látható jelei

2022.03.31. 16:00

Rá sem lehet ismerni Nádasdladány központjára

A település nagymértékű fejlődésen esett át az elmúlt két év során, de jelenleg is számos beruházás van folyamatban, melyet egy helyszíni bejárás során mutatott be a térség ország­gyűlési képviselője, Törő Gábor és a polgármester, Varga Tünde.

Déri Brenda

Varga Tünde polgármester kalauzolta a meghívottakat

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Elsőként az új kültéri fitnesz­parkot tekintették meg a résztvevők, mely már csak napok kérdése és elkészül, az utolsó mozzanat a napvitorla kifeszítése lesz. Erre egy vidékfejlesztési pályázat biztosított 90 százalékos anyagi forrást, mely számok tekintetében 4,7 milliót jelent. Ezt az önkormányzat további 550 ezer forinttal egészítette ki.

 

Nádasladány főterén a további fejlesztéseket is láthattuk. A településvezető elsőként a 45 férőhelyes parkolót mutatta meg, ami a mezítlábas sétányhoz csatlakozik, ez megközelítőleg 50 millióból fog megvalósulni, és egy turisztikai támogatás biztosított rá forrást. Szintén itt létesítenek két gyalogátkelőhelyet, amire további 4,6 milliót kaptak. Beruházás zajlik még a Római katolikus templom melletti műemlék épületen, ahol a Nádasdy-kastély új bejárata lesz és egy információs pont, ahol interaktív eszközök, történelmi vetítések, képek bemutatását tervezik, valamint helyi termékek értékesítését.

 

Varga Tünde elmondta, hogy erre mintegy 56 millió forint támogatást kaptak, ami ugyan nagy összegnek hangozhat, de műemléki épület lévén régészeti feltárásokat kellett végezni speciális eszközökkel. Ez, amellett hogy költségesebb, még időigényesebb is. Utolsóként az épülő kerékpárúthoz látogattunk el, melyre a Magyar falu program adott 50 millió forintot.

 

– Nem titkolt célunk, hogy még inkább fellendüljön a turizmus Nádasdladányban, így a fejlesztésekkel is ezt igyekszünk szem előtt tartani. A kerékpárúttal szeretnék rácsatlakozni a Jenőben és Polgárdiban végigfutó bicikliútra, onnan pedig a Budapest–Balatonéhoz – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában