Segítségnyújtás

2022.03.10. 14:00

Összefogott a SZETA és az SzSzC a menekültekért

Együttműködési megállapodást kötött a SZETA – Szegényeket Támogató Alapítvány és a Székesfehérvári Szakképzési Centrum annak érdekében, hogy az orosz– ukrán háború miatt Fejér megyébe érkező menekülteket megsegítse.

Déri Brenda

Zugor Zsuzsanna és Kulcsár Szilvia írták alá a megállapodást

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szerdán délután egy sajtótájékoztató keretében beszélt összefogásuk részleteiről a ­SZETA kurátora, Zugor Zsuzsanna és a centrum kancellárja, Kulcsár Szilvia. Előbbi elmondta, kezdeményezésük apropóját az adta, hogy múlt héten megyénkben is megjelentek a háború miatt menekülni kényszerültek.

 

– A SZETA Első Kéz Fejérben programja egy olyan adomány­gyűjtő és -osztó akció, mellyel a megyénkbe érkező menekülteknek kívánunk segítséget nyújtani úgy, hogy összefogjuk és koordináljuk mindazon civil szervezeteket, családsegítőket és önkormányzatokat, akik szintén részt vennének ebben.

 

Ehhez csatlakozott a Dél-Fejér régióban Varga Gábor ország­gyűlési képviselő is.

– A program része az is, hogy megoldjuk a gyermekek napközbeni elhelyezését. Ennek helyszínéül szolgálhat a civil központ, ahol programokat, foglalkozásokat szeretnénk szervezni. A szakképzési centrummal aláírt együttműködési megállapodással lehetőségünk van arra, hogy az iskolákban összegyűlt élelmiszereket és egyéb adományokat eljuttassuk oda, ahová szükséges – fejtette ki a kurátor. A centrum részéről a kancellár úgy fogalmazott, hogy ismerve a diákjaikat és családjaikat, biztos volt abban, hogy azonnal elkezdődik az adományok gyűjtése, azonban ezek célba juttatása már nehézséget okozott volna nekik, de a közös együttműködéssel már nem jelent problémát. – Megnyíltak a kollégiumunk kapui is, ahol körülbelül hetven főt szállásolunk el, ebből 29-en kiskorúak, akiknek a napközbeni elhelyezését és edukáció­ját mindenképpen meg kell oldani és nagyon örülök, hogy a SZETA-val karöltve erre helyet szolgáltat a Fehérvári Civil Központ – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában