Közszolgáltatás, fenntartható és zöld megoldásokkal

2022.03.11. 08:00

Környezetbarát hulladékgyűjtő járművek álltak szolgálatba a paksi térségben

A paksi térségi közszolgáltatás ellátásának szolgálatába állt három elektromos meghajtású hulladékgyűjtő jármű, és a regionális hulladéklerakó telepen az új járművek kiszolgálására töltőállomást is kialakítottak.

V. Varga József

Az átadáson jobbról balra: Palkovics László, Ferencz Kornél, Süli János és Szabó Péter

Forrás: Szép Zsóka (TelePaks)

– Az 539,3 millió forint értékű támogatás kedvezményezettje a polgárdi székhelyű Vertikál Nonprofit Zrt. – tájékoztatta lapunkat Ferencz Kornél, a társaság igazgatóságának elnöke. Az összeghez 106,6 millió forint önerőt tettek hozzá.

Amint megtudtuk: a támogatás a Zöld gazdaság finanszírozási rendszerében vált lehetségessé, egyedi elbírálás alapján. A projekt üzenete és jelentősége tükrözi a támogató és a térségi közszolgáltatás célkitűzéseit. Az ünnepélyes átadáson részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Süli János, a Paks 2 projektért felelős tárca nélküli miniszter, Szabó Péter, Paks polgármestere és Ferenc Kornél, a Vertikál Zrt. igazgatóságának elnöke.

– Csökkenteni kívánjuk a környezeti terhelést, és a lehető legalacsonyabb, közel vagy akár nulla károsanyag kibocsátású technológiai megoldásokkal kívánjuk kiváltani, illetve bővíteni a jelenlegi infrastruktúrát – mondta el Ferencz Kornél. – Az újonnan beszerzett járművek és a kapcsolódó töltőinfrastruktúra e célt szolgálja, és lényegesen csökkenti a környezeti terhelést. Kijelenthetjük: Paks és a környező hat település az országban élen jár a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás terén a fenntartható és zöld megoldásokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában