Frissen Fejérből

2022.03.18. 07:00

Hivatalosan is üzembe állt az új, három egységből álló füstgázszűrő berendezés az Arconicban

Az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. üzemében március 17-én délelőtt adták át és helyezték hivatalosan is üzembe az új, három egységből álló füstgázszűrő berendezést.

Hajdú Marianna

Az átadással egy hároméves, kétmilliárd forint értékű beruházás zárult le

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az ünnepségen egy három éve tartó beruházási folyamat zárult le. A ma elérhető legmodernebb technológiával megtervezett és megépített füstgázszűrő berendezés kezdte meg munkáját ma az üzem területén. A kemencék füstgázának tisztítására egy összetett szűrő-leválasztó rendszert használnak. Az eljárás eredménye, hogy a kibocsátott gázok és szennyező anyagok a kimutatási határértékek alatt vagy annak közelében maradjanak, és így megfeleljenek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak. Az előírások teljesítésén túl a vállalat a 2 milliárd forintos beruházással azt is biztosítani kívánja, hogy a következő évtizedekben várható összes szigorúbb európai kibocsátási határértéknek is megfeleljen. 

Varga Zsuzsanna, az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. ügyvezetője köszöntőjében elmondta, hogy a környezetvédelmi berendezések átadásával mérföldkőhöz érkezett az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. A berendezés nagyban hozzájárul Székesfehérvár még tisztább és élhetőbb környezetéhez. Gábor Balázs, az ArconicKöfém Mill Products Hungary Kft. ügyvezetője beszédében hozzátette, hogy felelős vállalatvezetőként fontosnak tartja, hogy cége hozzájáruljon a körülöttük lévő környezet és benne a lakosság életminőségének a fenntartásához. Rob L. Woodallnak, az Arconic hengerelt termékek üzletága Európáért és Ázsiáért felelős elnökének rövid köszöntő után Cser-Palkovics András arról beszélt, hogy az éppen most alakuló klímastratégia miatt mekkora feladatokat kap az ipar, és ebben fontos, hogy a városnak is legyenek vállalásai. Az ipar és az önkormányzat együttműködése nélkül nem lehet elérni ezeket a környezetvédelmi célokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában