Választás 2022

2022.03.28. 17:30

Bemutatkoznak Fejér 3. választókerületének jelöltjei

FMH

Forrás: Shutterstock

 

Fléger István Tamás

Magyar Munkáspárt-ISZOMM

A harmadik út: a jóléti szocializmus

Jóléti fordulatra van szükség

Magyarország társadalmi élete jóval összetettebb, mint csupán két neoliberális csoport hatalmi küzdelme.

A mai lehetőségeinken belül a havi nettó 250000 forintos minimálbér; a havi 150000 forintos legkisebb öregségi nyugdíj; a legalacsonyabb jövedelmek szintén havi 100000 forintra való kiegészítésének elérésére összpontosítunk.

A fenti jövedelmi szintek mellett garantálni kívánjuk a mindenkire kiterjedő és teljeskörű társadalombiztosítást; a 18 éves korig tartó tankötelezettségen túl az érettségi szint felett megszerezhető első szakképesítés/diploma megszerzéséig a színvonalas és ingyenes állami oktatást; szociális igényeket is figyelembe vevő rendszerben évente legalább 50000 állami bérlakás építését; átlagos felhasználói léptékben az internet ingyenességét; minden korcsoport számára a folyamatosan korszerűsödő digitális tudás ingyenes megszerzését; méltányos szintekig az energia ingyenességét.

Kulturált, szuverén és szolidáris magyar nemzetet akarunk, békében és együttműködésben a világgal!

 

Hegedüs Pál

Mi Hazánk Mozgalom

Amit rólam tudni érdemes: Nagyváradon születtem, Szent László városában, 76 éves vagyok. Nagyváradon végeztem középiskolai tanulmányaim, majd érettségi után sorkatonai szolgálatomat töltöttem, ezek után felvételiztem a Jászvásári Főiskola mérnöki karára. 1972-ben végeztem mint könnyűipari mérnök, és még az év folyamán elhelyezkedtem Szatmárnémeti egyik textilgyárában.

Itt az évek folyamán elértem azt, hogy előbb üzemvezető mérnökként dolgoztam, majd a rendszerváltás után mint igazgató vezettem a vállalatot. Aktív pályafutásom utolsó szakaszát mint vállalkozó töltöttem.

A kétezres évektől kezdve bekapcsolódtam a székelyföldi autonómia mozgalomba, megalakulásától fogva tagja lettem az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsnak, majd ennek egy idő után a Szatmár megyei elnöke lettem. 2003-tól tagja lettem az erdélyi Magyar Polgári Szövetségnek, majd 2008-tól az akkor alakult Magyar Polgári Pártnak lettem a Szatmár megyei elnöke.

Két leánygyermek édesapja vagyok, kisebbik lányom eddig három unokával ajándékozott meg.

Mivel lányom családja, így unokáim is Gárdonyban élnek, 2019-ben úgy döntöttem, hogy végleg Gárdonyban telepedek le. 

2020-ban tagja lettem a Mi Hazánk Mozgalomnak, és a párt Velencei tavi szervezetének elnökeként mint képviselőjelölt indulok a 2022-es választásokon.

Forrás: Kocsis Antal

 

Könyves Tamás

Megoldás Mozgalom

A Megoldás Mozgalom története rendkívül rövid, pártunk alig száznapos múlttal rendelkezik, így nehéz lenne nagy politikai elődökre, kormányzati, ellenzéki tapasztalatra, vagy munkánkat meghatározó, kötelező ideológiákra hivatkozni.

A magyarországi közpolitika legújabb és legfiatalabb szereplőjeként azoknak kínálunk választási lehetőséget, akik sem a kormánypárt, sem az ellenzék által kínált jövőképpel nem tudnak, nem akarnak azonosulni.

Büszkén vállaljuk, hogy politikai meggyőződésünk megoldásközpontú, szabadelvű és mérsékelt gondolkodásmódon alapul. Hiszünk és bízunk abban, hogy Magyarországon helye van a technokrata szemléletnek, a problémák megoldását célul kitűző társadalmi párbeszédnek.

Magyarország problémáira a modernizációban érdekelt, a digitális korszakváltás személyre szabott előnyeit élvező, azt felhasználó állampolgári közösség, és a jóléti piacgazdaságot támogató, szociális felelősséggel, demokratikus módon kormányzó politikai berendezkedés lehet az egyetlen megoldás.

Meggyőződésünk, hogy kézzelfogható megoldásokra van szükség, célunk, hogy a magyar emberek életét a digitalizációs korszerűsítéssel egyszerűbbé és könnyebbé tegyük. Vasárnap válassza a valódi Megoldást!

 

Mészáros László

Magyar Kétfarkú Kutya Párt

2018-ban a felcsúti időközi polgármesterválasztás kampányában barátaimmal kijavítottunk néhány kátyút. Amikor erre válaszképpen a település polgármesteri hivatal felszólított, hogy állítsuk helyre az eredeti kátyúkat, megéreztem a környék egyedi hangulatát. Azon már meg sem lepődtünk, amikor a felcsúti iskola buszmegállójához épített esőbeállót el kellett bontanunk: a Fejér 03 választókerület nyakas népe azt szereti, ha a várakozás közben nyakába hull az eső és örül, ha autójának kereke beledöccen a kátyúkba. Vagy csupán meghunyászkodnak elöljáróik parancsára?

A Kutyapárt tagjai, passzivistái, szimpatizánsai azok, akik napirend előtti felszólalások, a sajtótájékoztató-politizálás helyett a közös cselekvésben látják az ország felemelkedését. Ne panaszkodjunk, ne másokat hibáztassunk, hanem tegyük, amire képesek vagyunk. Azokat szeretnénk megszólítani, akik csalódtak a hagyományos politizálásban. A görög filozófus, Platón 2400 évvel ezelőtti szavaival: Ha a jó emberek nem foglalkoznak a közügyekkel, a gonoszok kezébe kerül a hatalom.

A parlamenti választáson támogassák a Magyar Kétfarkú Kutyapárt listáját. Egyéni képviselőjelöltként betlire játszom, szeretnék nulla szavazatot szerezni.

Forrás: Beres Marton

 

Tessely Zoltán

Fidesz-KDNP

Büszke vagyok rá, hogy 12 éve országgyűlési képviselőként szolgálhatom Önöket. Együtt sok közös álmot váltottunk valóra. Bölcsődék, óvodák, iskolák, egészségügyi, szociális és kulturális intézmények, templomok, utak, kerékpárutak épültek és újultak meg. Javítottunk a szolgáltatások színvonalán is. 

Sok célunk van még, melyek megvalósítását veszélyeztetné, ha engednénk visszatérni a kudarcokkal teli Gyurcsány-korszak politikáját. 

Most, amikor a háború egyre több értelmetlen áldozattal és pusztítással jár, nekünk mindenekelőtt Magyarország békéjét és biztonságát kell szem előtt tartanunk. Az ellenzék felelőtlen megnyilvánulásai miatt veszélyes. Félő, hogy képesek lennének háborúba sodorni az országot.

Gyermekeink védelmében sem számíthatunk rájuk, ezért nekünk kell négyszer is nemet mondanunk az erősödő szexuális propagandára, és megállítanunk a genderőrületet Magyarország határainál.

A baloldal a „jelenlegi berendezkedés szívcsakrájának” hívja, és egyenesen gyűlöli választókerületünket. Ezért kérem Önöket, védjük meg együtt elért eredményeinket, békénket, biztonságunkat, gyermekeinket, és haladjunk együtt tovább előre a sikeres úton!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában