Támogatás és medence

2022.03.18. 07:10

A választások előtt ez volt az utolsó közgyűlés Újvárosban

Csütörtökön tartott közgyűlést Dunaújváros képviselő-testülete. A tervezett napirendi pontok közül egy kikerült, két sürgősségi indítványt viszont felvettek a többi közé.

FMH

Forrás: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Pintér Tamás polgármester beszélt az orosz–ukrán háborúról. Elmondta, a héten 52 ukrán állampolgárságú menekültet – akiknek fele gyermek – a számukra kialakított épületben helyezett el az önkormányzat. A közgyűlés az Apáczai Csere János utcánál tervezett parkolók első ütemének és a térvilágítás kivitelezését a DVG Zrt.-től rendeli meg. A 2022. április–december közötti időszakra vonatkozóan a közfeladatok ellátására bruttó 725 millió forint összegben a testület döntése értelmében az önkormányzat szolgáltatási keretszerződést is kötött a céggel. Szintén döntöttek egy olyan céggel való szerződéskötésről, amely a Fabó Éva Sportuszoda külső medencéjének speciális állapotfelmérését végzi majd.

 

A közgyűlés jóváhagyhatja a Dunaújvárosi Tankerületi Központtal kötendő támogatási szerződést is, illetve elfogadta az MMK Közhasznú Nonprofit Kft. 2021. évi éves beszámolóját, és megválasztotta az új felügyelőbizottsági tagokat Viczai Dalma és Nagy Kálmán személyében.

 

A zárt ülésen az előzetesen kiküldött meghívóban foglaltak szerint a 2022. évi Dunaújváros Közbiztonságáért díj adományozásáról döntött a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában