Nagy fejlesztések

2022.03.30. 07:30

423 milliós beruházás indul Csóron

Jelentős fejlesztések kezdődhetnek a községben. Erről tartott sajtótájékoztatót kedden a polgármester, Csete Krisztián és a térség országgyűlési képviselője, Törő Gábor.

Déri Brenda

Törő Gábor országgyűlési képviselő, Csete Krisztián polgármester és Kmetz Norbert jegyző

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Csaknem 423 millió forintnyi anyagi forrást nyert el a település, melynek összegét két sikeres pályázat biztosította. A polgármestertől megtudtuk, hogy ebből a helyi tornatermet és a csapadékvíz-elvezetést fogják fejleszteni. Míg előbbi beruházás az épület energetikájának korszerűsítését jelenti, addig utóbbi megoldja a csapadékvíz-elvezetés régi problémáját. – A tornaterem esetében tető- és nyílászárócsere, a hőszigetelés és a fűtéshálózat felújítása fog megtörténni. Ennek pályázati finanszírozása 171 millió forint.

 

A csapadékelvezetés kiépítésére mintegy 251 millió forintot nyertünk el, mely által a község nagy részében meg tudjuk oldani a megfelelő elvezetést. Ez a Belátó utcát, a Dózsa György utcát és az Alsótabán utca egy részét érinti. Mindkét beruházás megvalósításának határideje 2024 – részletezte Csete Krisztián, majd megköszönte Törő Gábor közbenjárását. Az ország­gyűlési képviselő kiegészítésül elmondta, hogy Csóron kívül melyek azok a térségéhez tartozó települések, amik hasonlóan sikeres pályázati forrásokat nyertek el az közelmúltban. Bodajk, Polgárdi, Bakonycsernye, Kőszárhegy, Magyaralmás, Pusztavám és Sárkeresztes – és persze ide tartozik Csór is – összesen közel két milliárd forintot fordíthat beruházásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában