Biztonságos is lett

2022.02.04. 07:00

Újabb utak újultak meg Pannónia Szívében

Ünnepélyesen is átadták Tabajd és Alcsútdoboz 4,7 kilométer hosszan vezető főutcáit, amely a Magyar falu program révén mintegy 508 millió forintból valósulhatott meg, kizárólag nemzeti forrásból.

Kecskés Zoltán

Molnár István, Tessely Zoltán és Tóth Erika az átadón

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az alcsútdobozi sportcsarnoknál tartott rövid tájékoztatást Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatója és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos az érintett faluvezetők részvételével. 

 

Molnár István elmondta, nemcsak az út újult meg, hanem mellette a felszíni vízelvezető rendszerek és több buszmegálló is, valamint Tabajdon a Szabadsághegy utca torkolatánál és Alcsúton a református templomnál új gyalogátkelőhely létesült. Emellett mintegy száz vadonatúj közlekedési táblát helyeztek ki az érintett szakaszon, új útburkolati jeleket is festettek, így az új út sokkal könnyebben és biztonságosabban járható. Hozzátette, a felújított 4,7 km-es szakaszon olyan technológiát választottak, hogy az itt lakókat a lehető legkevésbé zavarja. 

Közel 5 km-es szakaszt adtak át a Váli-völgyi településeken

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az elhangzottakhoz csat­lakozott Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos is, aki kiemelte, hogy a több mint 500 millió forintos beruházás nem csak a Pannónia Szíve lakóinak nagyon fontos, hiszen a Vál-völgyi falvakon nagy forgalom halad át az M7–M1-es autópályák között. Emlékeztetett, ez sajnos nem mindig volt így, a 2010 előtti baloldali kormányok idején – a miniszterelnök helyi kötődése miatt – ez a vidék az ország más te­rületeinél is nehezebb helyzetbe került. 

 

– Ezt az útszakaszt legutóbb 2001-ben újították fel az első Orbán-kormány idején, majd hét-nyolc szűk esztendő következett, és a baloldali kormányok alkalmatlansága csődbe juttatta az országot. Innen sikerült a második Orbán-kormánynak kemény munkával kihúznia hazánkat és talpra állítani az első ciklus végére. Ma már elmondhatjuk, hogy 2014 óta felfelé haladunk, ami az úthálózat-fejlesztés tekintetében is igaz. Összeszámoltuk, hogy az elmúlt bő egy esztendőben a Pannónia Szívében, a mi választókerületünkben (Fejér megye 3. vk.) közel 70 km közúthálózatot újítottunk meg és építettünk át, amire még nem volt példa Magyarország történel­mében. Ez egy kuriózum, és ezt a munkát szeretnénk folytatni az itt élőkkel a jövőben is. Ami zajlik országban, azt méltán nevezhetjük miden idők legnagyobb közúthálózat-fejlesztési programjának. 

 

Ezt követően az érintett polgármesterek, Tóth Erika (Alcsút) és Bárányos Csaba (Tabajd) megköszönték a támogatást és a segítséget az országgyűlési képviselőnek, valamint a minőségi munkát a kivitelezőnek, hogy az utak felújításával és az átkelőhelyek telepítésével hozzájárultak az autósok, a kerékpárosok és legfőképpen a gyerekek biztonságos közlekedéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában