A helyiek mosolyáért

2022.02.18. 14:00

Új fogászati felszereléseket kaptak a kincsesbányaiak

Új eszközök érkeztek a héten Kincsesbánya fogorvosi rendelőjébe.

Tihanyi Tamás

Törő Gábor országgyűlési képviselő és Murányi Marianna a fogorvosi rendelőben

Forrás: Skobrák Dénes

Kincsesbánya gesztortelepülésként még három környező község fogorvosi ellátását biztosítja, ezért az önkormányzat minden pályázati lehetőséget kihasznál a szolgáltatás minél színvonalasabb biztosítása érdekében.

 

– Mindig volt helyben fogászati rendelés, és a lakosság is ehhez szokott hozzá – mondta Murányi Marianna polgármester. – Éppen a járványhelyzet kirobbanásakor történt váltás a szakemberek között, amelynek megoldása nehéz feladatnak bizonyult, de sikerült új fogorvost találnunk, akit elfogadtak és megkedveltek a páciensek. A helyettesítés idejének leteltével azonban a praxis átvételére is sor kerül hamarosan, így a jelenleg dolgozó, közkedvelt doktornőtől el kell majd köszönnünk. Azonban kedvező hír, hogy az állás nem marad betöltetlen, az adminisztrációs folyamatok befejeztével munkába állhat a lakosság számára még ismeretlen szakember.

 

A kincsesbányai fogorvosi rendelőben évek óta ugyanazokkal az eszközökkel dolgoztak a szakemberek. A sokévi rendszeres igénybevétel miatt az önkormányzat pályázati forrásból igyekezett cserélni, pótolni a készletet. A Magyar falu program keretében tavaly beadott pályázat sikeres volt, amelynek eredményeként megérkeztek az új fogászati eszközök, többdarabos készletek, komoly gépek.

 

– Az új berendezéseket azonnal munkába állította a doktornő – számolt be a fejleményekről a településvezető. – A fogorvosi ellátáshoz használatos eszközök ára nem átlagos, önerőből kigazdálkodhatatlan, így az idén kiírt orvosi eszközbeszerzés pályázata lehetőséget adott az önkormányzatnak arra, hogy egy új, fontos kezelőegységet, egy korszerűbb fogorvosi széket is beszerezhessünk majd. Így talán az érkező fogorvos egy teljesen új felszereléssel kezdheti meg munkáját a rendelőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában