Két épületben lesz teljes

2022.02.23. 14:00

Nyáron megkezdődhet a Kodolányi felújítása

Mintegy 3,5 milliárd forintból teljesen megújul a Kodolányi János Gimnázium Székesfehérváron. Az intézmény melletti Ybl-iskolaépület is menthető, melyet szintén felújítanak – adta hírül az önkormányzat.

Hajdú Marianna

Forrás: FMH-Archív (NN)

A székesfehérvári iskolafelújítási program keretében a Kodolányi János Gimnázium esetében is már konkrétumokról lehet beszámolni – fogalmazott a tanári tájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester. Az ütemterv átalakítása és a lehető leggyorsabb felújítás mellett döntöttek a Campus projektben érintett Vasvári Pál Gimnázium, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, valamint a Kodolányi János Gimnázium kapcsán. 

A rendelkezésre álló összegből 3,5 milliárdot költenek a Kodolányi felújítására. A szomszédos Ybl-iskola kétszintes épülete statikailag menthető, felújítása további egymilliárd forintba kerül, az intézmény a gimnázium használatába kerül. Az épületek renoválására így összesen 4,5 milliárd forintot költenek. Ezeken felül lesz forrás eszközbeszerzésre is.

A felújításon túl eszközbeszerzésre is sor kerül a Kodolányi-gimnázium esetében – jelentette be Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester a tanári kar számára szervezett találkozón. 

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A munkálatokat nem egyszerre fogják végezni, hanem ütemezetten, részben bentlakással a tanítás mellett. 

A konkrét ütemezést Mészáros Attila alpolgármester ismertette. A munkák a nyílászárók cseréjével kezdődnek, a közbeszerzési ajánlattétel február 28-án zárul, tavasszal dönthetnek a kivitelezőről, és a szerződéskötés után, májusban átadják a munkaterületet. A kivitelezés 6 hónap, az év végére befejeződhetnek az ablak- és ajtócserék.

 

Ezt követően a két épületben lesz energetikai korszerűsítés, illetve teljes építészeti rekonstruk­ció, beleértve a burkolatokat, falfestést. Felújítják az Ybl épületének főzőkonyháját, a tornatermeket, öltözőket, és készül egy új, multifunkcionális sportpálya is. 

2024 év végére elkészülhet a két épület teljes korszerűsítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában