Frissen Fejérből

2022.02.17. 07:00

Lendületet adó pálya épül Kulcson

Az idei év első pályázati forrásából további sportolási lehetőséggel bővül a kulcsi sportpálya területe. Még az idei évben elkészül a pumpapálya, valamint a további tervek között szerepel egy futókör és egy teniszpálya létrehozása is.

Héjj Vivien

Így fest jelenleg a pumpapálya látványterve. Apróbb tökéletesítések még várhatóak

Forrás: Önkormányzat

Eredményes pályázattal indult az év Kulcson, ahol újabb, a szabadidő aktív eltöltését szolgáló eszköz színesíti a sportpalettát. A játszótér, a műfüves és az extrém pálya mellé idén felépül egy – manapság még kevésbé elterjedt – pumpapálya is. – Sok mindenben úttörők vagyunk, ebben is azok akarunk lenni – kezdte Jobb Gyula, a település polgármestere. – Elsődleges célunk, hogy a fiatalokat kimozdítsuk otthonról. Ez egy egyre divatosabbá váló, aszfalt borítású körpálya lesz, melynek lényege, hogy kialakításának köszönhetően a pálya adja a lendületet, így viszonylag könnyen, szinte hajtás nélkül körbe tudnak menni rajta a biciklisek, rolleresek, gördeszkások vagy görkorcsolyások. A tapasztalat azt mutatja, hogy a fiatalokat nagyon érdeklik ezek az új sportolási lehetőségek. A polgármester kiemelte, a meglévő szabadtéri eszközök nagy kihasználtságnak örvendenek a helybéliek körében. Mint mondta, az új eszközökkel kiegészülve már egy olyan sportolásra és aktív kikapcsolódásra alkalmas közösségi tér várja a helybélieket, ahol mindenki megtalálja a számára megfelelő sportolási lehetőséget. A pumpapálya építésére a település 17,3 millió forint pályázati forrást kapott, ezt még további 15 millió forint önerővel kell kiegészíteni, ennek fedezetét az idei évi költségvetés biztosítja. 

A pálya várhatóan még idén elkészül, a további tervek között pedig egy futókör és egy teniszpálya kialakítása is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában