Szalagos fánk, álarckészítés és tánc

2022.02.14. 08:30

Igazi farsangi hangulat volt a Feketehegy-­Szárazréti Kultúrudvarban

Farsangi délutánra várták a családokat a Feketehegy-­Szárazréti Kultúrudvarban. Mondhatni, minden jellemző megjelent, ami az ünnepkörhöz kapcsolódhat. Kreativitás, gasztronómia és mulatság.

Baráth Eszter

A tánc is szorosan kapcsolódik a farsangi időszakhoz

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ha csak egy illattal kellene jellemezni a farsangi időszakot, akkor arra szinte biztosan mindenki a frissen sült fánk levegőben keringő illatát emelné ki. Ez is megjelent a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében megvalósuló farsangi családi délutánon a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban. A finomságok elkészítését Németh Andrea óvónő irányította, a gyerekek szívesen kapcsolódtak be a munkába. A szorgos kezek gondosan szaggatták az előre bedagasztott tésztát, majd türelmetlenül várták, míg a formák megkelnek.

 

Harcos Edina, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ rendezvényszervezője kiemelte, a fánkok elkészítési folyamatában tulajdonképpen csak a sütési fázis az, amiben a gyerekek nem vehettek részt, hiszen az veszélyes lehet. A kívül ropogós, belül pedig omlós szalagos fánkokat az íratlan szabályoknak megfelelően porcukorral, barack-, eper-, illetve áfonya­lekvárral fogyaszthatták a vendégek.

 

Sábián Anna, a kulturális központ rendezvényszervezője kézműves-foglalkozással várta az érdeklődőket. A színes és különféle mintákkal díszítettek mellett állati maszkok is készültek. A gyerekek például tigris- és kutyafejet ábrázoló álarcokat is alkothattak.

 

Mint egy igazi farsangi mulatságról, erről a programról sem hiányozhatott a zene és a tánc. A Szedtevette zenekar ismeretterjesztő műsort tartott, melynek során a nézők több érdekességet is megtudhattak a hangszerekről. Azok a gyerekek, akik elég bátorságot és elszántságot éreztek magukban, még karmesterként is kipróbálhatták magukat. A délután zárásaként pedig Kneifelné Laczkó Krisztina vezetésével táncházi mulatság vette kezdetét, amelynek során körtáncokat és páros táncokat is meg­tanulhattak a résztvevők.

 

Harcos Edina és Sábián Anna egyaránt kiemelte, a program célja az volt, hogy a családok, kicsik és nagyok együtt kapcsolódhassanak ki és közösen szórakozhassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában