Frissen Fejérből

2022.02.17. 08:00

Hathavi illetményt kaptak a fegyveresek Fehérváron

A köszönet jelképe az a fegyverpénz, amit a rendvédelmi és fegyveres szervek állományának hivatalos jogviszonyban álló tagjai januárban kaptak meg.

Baráth Eszter

Tűzharcba keveredtek az önkéntesek

Fotó: Balogh Ákos / Veszprémi Napló

– Orbán Viktor miniszterelnök már tavaly bejelentette, hogy a kormány a hivatalos szolgálati jogviszonyban álló állománynak, katonáknak és rendőröknek 2022 elején biztosítja a háromévente adható hat havi illetmény egyösszegű megfizetését – emelte ki Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján. Mint mondta, akkor egyetlen feltétele volt a fegyverpénz kifizetésének, hogy a gazdasági teljesítmény kiemelkedő maradjon és a GDP növekedése meghaladja a 6,5 százalékot, amiről ma már tudjuk, 7,1 százalékot mutatott. A képviselő elmondta, 2019-ben már született ezzel kapcsolatos döntés, akkor a fegyveres szervek hivatásos tagjai egy összegben 500 ezer forintot kaptak. Januárban pedig a katonák és a rendőrök illetménye 10 százalékkal emelkedett. – Ezzel szeretnénk megköszönni azt az áldozatos munkát, amit különösen a migráció elleni védekezésben végeztek rendőrök és katonák közösen. Mióta a járvány elkezdődött, azóta pedig az egészségügyi ellátást is egyaránt segítik – hangsúlyozta Vargha Tamás. Hozzátette, Székesfehérváron ez különösen fontos, hiszen egy katonaváros, ahol számos katona szolgál és szolgált az elmúlt évtizedek során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában