Időszerű

2022.02.06. 07:15

Felújítják a fehérvári városházát

Megújul a Városház tér 1. számú épület – ismertebb nevén: a városháza.

Szanyi-Nagy Judit

Kívülről is látványos, mennyire megadta magát a vakolat

Forrás: Simon Erika / ÖKK

A hír önmagában nem új keletű, azt magunk is többször közreadtuk. Ám a belvárosban lézengők vagy céltudatosan közlekedők már szemtanúi is lehetnek a megújulásnak, ugyanis február 2-től megkezdődtek az épület kivitelezési munkálatai. 

 

Megviselt állapotban az épület

Forrás: Simon Erika / ÖKK

A pontos teendőkkel kapcsolatban az önkormányzatot idézzük: „A munkálatok érintik az épület teljes homlokzatát a hozzá kapcsolódó restaurálási feladatok elvégzésével (kő-, fa-, fémrestaurálás), az utólagos falszigetelést, a tetőszerkezet megerősítését, a héjazat cseréjét, részlegesen a nyílászárók cseréjét, valamint a zárófödémek hőszigetelését.” 

 

Mindezek fényében bizonyos helyeket, területeket elzárnak a nagyközönség elől. A tájékoztató szerint a várhatóan december 31-ig tartó felújítás idejére a díszudvart, valamint a nyilvános illemhelyet is lezárják a közforgalom elől. Az épület környékén depózási területek lesznek lekerítve, illetve további ideiglenes lezárások is előfordulhatnak, amelyek helyéről és időtartamáról az önkormányzat folyamatos tájékoztatást nyújt a városi honlapon. 

 

A teljes körű épületenergetikai korszerűsítés természetesen zaj- és egyéb, zavaró hatásokkal is együtt járhat, ezért az önkormányzat kéri a lakosság türelmét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában