Frissen Fejérből

2022.02.02. 07:30

Fák dőltek, tető sérült a szélben Pusztaszabolcson és Ercsiben

Ercsi, Pusztaszabolcs A hétvégi szélvihar sajnos a legtöbb települést nem kímélte, ide értve Ercsit és Pusztaszabolcsot is, ahol jelentős viharkárok keletkeztek.

Déri Brenda

Pusztaszabolcson is végig söpört a szél

Forrás: Fotó: A polgármestertől

Mindkét városban főként a tetőszerkezetek sérültek. Míg Ercsi esetében számos ingatlan, a polgármesteri hivatal, a Napfény Óvoda és a régi csokigyár tetőszerkezetében keletkeztek károk, addig Pusztaszabolcson több ház kéménye és a művelődési ház teteje rongálódott meg, fák dőltek ki. 

A legnagyobb kár az óvodát érte. Szerencsétlen véletlen, hogy éppen három évvel ezelőtt újították fel közel 100 millió forintból. Ebből 75 millió forintot egy TOP-os pályázati támogatás fedezett, míg a többi a helyi önkormányzat önrésze. Ennek ellenére az óvodai foglalkoztatások zavartalanul folyhatnak tovább. Jelenleg a kárfelmérés zajlik és szakértői kiértékelésre várnak. Az ercsi városvezetés hivatalos közösségi oldalán kéri a lakókat arra, hogy amennyiben egyéb viharkárokat vélnek felfedezni, azt mindenképpen jelezzék a polgármesteri hivatal felé. Ami Pusztaszabolcsot illeti, Zsuffa Erzsébet szintén internetes platformján keresztül szólt az ott élőkhöz és fejezte ki háláját mindazoknak, akik segítettek. 

– Nem győzöm hálámat kifejezni az önkéntes tűzoltóknak, akiknek bőven akadt dolguk, főleg a kidőlt fák miatt. Köszönet Virág Attila vállalkozónak, az önkormányzat munkatársainak, a polgárőröknek, hogy vasárnap is a város rendelkezésére állnak. Ismét bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk az összefogásra, és egy emberként küzdünk a problémák megoldásáért – írta bejegyzésében a polgármester. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában