A Fidesz-frakció tagjai nem vettek részt

2022.02.17. 07:30

Esküdözés, költségvetés az újvárosi közgyűlésen

A képviselő-testület tagjai 39 napirendi pontot tárgyaltak a közgyűlésen. Az ülés elején Szepessy László, a kiváló labdarúgó és edző Dunaújváros Sportjáért posztumusz elismerésben, Mihók Attila, a DFVE edzője Dunaújváros Sportjáért díjban részesült.

BCS

Közel három órán át tartott a havi rendes közgyűlés

Forrás: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A díjátadó után következett a napirendek megtárgyalása. Az ülésen a Fidesz-frakció tagjai nem vettek részt. A testület a meghozott döntésével felkérte Dunaújváros mindenkori ország­gyűlési képviselőjét, hogy kezdeményezze az országgyűlési választást követően megalakuló kormányánál a Duna mente–Fejér megye különleges gazdasági övezet kijelöléséről szóló kormányrendelet hatályon kívül helyezését. Továbbá felkérte a Fejér Megyei Közgyűlés elnökét, járjon közben annak érdekében, hogy a Fejér Megyei Önkormányzat által a Duna mente–Fe­jér megye különleges gazdasági övezetből beszedett helyi iparűzési adóból Rácalmás és Iváncsa önkormányzatának nyújtott támogatás felét Dunaújváros önkormányzata kapja.

 

Kálló Gergely jobbikos or- szággyűlési képviselő közgyű- léseken eddig nemigen látott módon tett hitet és esküt amellett, ha újra megválasztják kép- viselőnek, akkor mindent elkövet a megyei különleges gazdasági övezet felszámolására. Érdekes módon arról nem tett említést, hogy országgyűlési képviselőként a parlamentben 2020. június 16-án megszavazta „A különleges gazdasági övezetről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról” szóló törvényjavaslat úgynevezett „Összegző módosító javaslatát”. Ennek harmadik pontja – amelynek elfogadásához kétharmados többség kellett – a következő: „A kormány a főváros, valamint a megyei jogú város területén nem nyilváníthat területet különleges gazdasági övezetté”. A képviselők megszavazták továbbá a város 2022. évi költségvetésének tervezetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában