Frissen Fejérből

2022.02.21. 08:19

Családi túrán zökkentek ki a téli edzés monotonitásából a sportolók a Velencei-hegységben

Teljesítménytúrával zárta a januárt a ­DKSE kajak-kenu és sárkányhajó szakosztálya. Ezen a versenyzőkön kívül a szülők, edzők és a vezetőség tagjai is részt vettek.

Gallai Péter

A népes csapat egy része egy sziklára felmászva

Forrás: DKSE

Pász Péter szakosztályvezető szervezésében és Csontos László túravezetésével tíz kilométeres út várt a résztvevőkre a Velencei-hegységben. 

– Ilyenkor már túlságosan is monoton a rengeteg téli edzés, s érzik a sportolók, hogy nagyon közelít a tavasz, és hamarosan vízre lehet szállni, de addig még át kell vészelni ezt a néhány szürke és hideg hetet. A szakosztály vezetése éppen ezért támogatta Molnár Gergely vezetőedző javaslatát a családi túra megszervezésére, hogy kizökkenthessék a sportolókat ebből az állapotból – tájékoztatott Pász Péter. 

A kiránduláson a gyermek-, serdülő- és ificsoportok tagjai vettek részt. Nagy örömmel üdvözölték a dunaújvárosi sportolók a dömsödi különítmény tagjait is. Ők 2021-ben csatlakoztak a szakosztályhoz és a dinamikusan fejlődő dömsödiek részvétele jól jelezte a két csoport erősödő összekovácsolódását. 

– Az időjárás kegyes volt a társasághoz, napsütéses, de enyhén csípős időben teljesítették a kitűzött túratervet. Aminek végén a csapatnak lehetősége volt egy cukrászdában visszatölteni az elégetett kalóriákat. A fiatalok nagyon élvezték a túrát. A fáradhatatlan gyerekeknek a tíz kilométer séta se volt elég, mivel közben, amire lehetett, felmásztak, legyen szó magas fákról, nagy sziklákról – tette hozzá a szakosztályvezető. 

Ide kapcsolódó hír, hogy a DKSE február 26-án farsangi futást szervez. Az eseményre a város iskoláit bevonva várja a mozogni vágyó gyermekeket és azok szüleit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában