Frissen Fejérből

2022.01.01. 09:30

Zuhanós óévbúcsúztató Börgöndön - Vidám hangulatú üzemnap volt a légibázison

Régi hagyomány, hogy Szilveszter napján – feltéve, hogy az időjárás megengedi – az esztendő utolsó felszállásait, ejtőernyős ugrásait a szokásosnál kissé ünnepélyesebb hangulatban hajtják végre a börgöndi reptéren a leszállópályát üzemeltető repülősök.

Tihanyi Tamás

Papp Sándor, Pula József, Nagy Attila és Solymossi Ferenc

Forrás: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Sem szél, sem köd nem zavarta aznap a pilótákat és az ugrókat, ragyogó napsütésben lehetett felkészülni a 2021-es utolsó üzemnapra. Szilády Dezső elnök az elsők között emelkedett a levegőbe, ezért Meretei Zoltán szakmai vezető összegezte nekünk az Albatrosz Repülő Egyesület elmúlt tizenkét hónapját. Az évet ők is később tudták elkezdeni a járvány okozta korlátozások miatt, de a nyáron már minden tervezett repülést végre tudtak hajtani. A képzés rendben megtörtént, a kezdők eljutottak első egyedüli repülésükig, ez pedig azt jelenti, hogy biztosnak látszik az egyesület jövője. Sikerrel bonyolították le a honvédséggel közösen a pályára irányító tábort, amit legközelebb magasabb színvonalon kívánnak megrendezni. 

 

 

Az egyesület két motoros, két motoros-vitorlázó és négy vitorlázó repülőgépe baleset nélkül teljesítette feladatait a fejlesztés első hónapjait élő légibázison. Pula József haját légcsavarszél fújta, hátán már ott volt az ejtőernyő, amikor elmondta: a helyzethez képest ők is jó évet zártak, több mint hatszáz ugráson vannak túl az ejtőernyős szakág aktív tagjai. Két Világkupán és négy Kelet-Európa Kupán is ott tudtak lenni, ő maga utóbbin kétszer volt harmadik helyezett csapat tagja. Sajnos idén több barátjuktól végső búcsút kellett venniük, közöttük volt a magyar ejtőernyőzés legendás alakja, Mészárovics György is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában