Frissen Fejérből

2022.01.12. 11:30

Változatos képzések várják megyehatáron innen a hallgatókat a felsőoktatásban

Elindult a jelentkezés a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire. Idén is sokszínű palettáról válogathatnak azon leendő, tudásra szomjazó hallgatók, akik a megyehatáron belül szeretnének felsőfokú végzettséget szerezni.

Héjj Vivien

Az Óbudai Egyetem székesfehérvári képzéseit több hallgató elvégezte már

Forrás: Pesti Tamás / FMH-archív

A korábbi évek eljárásrendjéhez hasonlóan idén is február 15-ig kell leadni a jelentkezésüket azoknak, akik folyó év szeptemberétől valamely felsőoktatási intézményben szeretnének jogviszonyt kezdeni, legyen az felsőoktatási szakképzés, alap- vagy éppen mesterképzési szak. A felső­oktatási felvételi tájékoztató egyebek mellett tételesen felsorolja a választható képzéseket, azok esetleges anyagi vonzatát és a jelentkezéshez szükséges bemeneti követelményeket – például emelt szintű érettségi, alkalmassági vizsga. Lássuk a megyei kínálatot!

 

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel, valamint turizmus-vendéglátás alapszakokra invitálja a leendő hallgatókat. Mesterképzések közül sportközgazdász szakon tanulhatnak helyben az intézmény diákjai.

 

A Dunaújvárosi Egyetem alapképzései között egyaránt találunk műszaki, gazdasági, informatikai, társadalomtudományi, valamint pedagógiai szakokat: anyagmérnök, gazdálkodási és menedzsment, gazdaságinformatikus, gépész­mérnök, kommunikáció- és médiatudomány, mérnök- informatikus, műszaki menedzser, illetve szakoktató.

 

A gazdálkodási és menedzsment, gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus, műszaki és televíziós műsorkészítő szakok felsőoktatási szakképzés keretében is tanulhatók.

 

Akik már rendelkeznek felsőfokú végzettséggel, a dunaújvárosi intézményben a gépész­mérnöki és a mérnöktanári mesterképzések valamelyikén tovább bővíthetik tudásukat.

 

A jövő könnyűzenei életének meghatározó szereplői lehetnek mindazok, akik a Kodolányi János Egyetem előadó-művészet szakjainak valamelyikén találják meg számításaikat. Az ének mellett zongora, basszusgitár, dob, gitár, harsona, szaxofon és trombita szakokra várják a jelentkezőket. Természetesen a művészet mellett továbbra is találunk a fehérvári képzések között gazdasági, bölcsészet- és társadalomtudományi szakokat. Az alapképzések közül emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, közösségszervezés, szociális munka és turizmus-vendéglátás szakokra jelentkezhetnek a diákok. Az alapképzések többsége a nappali mellett levelező és távoktatási munkarendben is indul. A felsőoktatási szakképzések közül kizárólag a gazdálkodási és menedzsment képzés tanulható helyben.

 

Földmérő és ­földrendező mérnöki, gépészmérnöki, mérnökinformatikus, műszaki menedzser vagy villamosmérnöki alapképzési szakok közül választhatnak mindazok, akik az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán szeretnék folytatni tanulmányaikat. Az intézmény felsőoktatási szakképzés keretében hirdet továbbá mérnökinformatikus, mesterképzésben pedig mechatronikai mérnöki szakot.

 

Akik a leírások helyett inkább személyes tapasztalatok útján szeretnék megismerni az egyes szakokat, azoknak érdemes ellátogatni a január 13–15. között a fővárosban megrendezendő Educatio kiállításra, ahol jelenlegi hallgatók és oktatók által nyerhetnek betekintést a felsőoktatás világába. 

 

Mindezek mellett az egyetemek is szerveznek saját nyílt napokat: a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán január 19-én 9.30 órától, míg a Kodolányi János Egyetemen január 21-én 10 órától várják a leendő hallgatókat. A Dunaújvárosi Egyetem képzéseivel január 22-én 9 órától, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának szakjaival január 17-én 10 órától ismerkedhetnek az érdeklődők. A nyílt napok látogatására vonatkozó járványügyi szabályokról érdemes az intézmények honlapján, médiafelüle­tein tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában