Kommunikációs bajnokság

2022.01.06. 18:00

Tudásátadás és közösségépítés a Prosperis Alba Kutatóközpont céljai között

A fehérvári kutatóközpont idei évi tervei között szerepel egyebek mellett a kommunikációs bajnokság lebonyolítása, valamint a felsőoktatási intézményekkel való partnerkapcsolat fenntartása, erősítése.

Héjj Vivien

Sok fiatalt mozgat meg a Szóval győzni verseny

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-Archív

Fotó: Fehér Gábor

– A Prosperis Alba Kutatóközpont 2021-es éve vegyesebb képet mutat, mint a 2020-as. Ennek függvényében sokkal jobban elő tudtuk készíteni a 2022-es esztendőnket. Felépített terveinket részlegesen meg tudtuk valósítani, ami azt is jelenti, maradt még előttünk teendő – olvashatjuk a kutatóközpont idei évi terveinek bemutatásában az előzményeket.

A központ céljai között szerepel a város működésének optimalizációjára irányuló kutatások lefolytatása, eredményeinek értelmezése, emellett szeretnék megvalósítani az Óbudai Egyetemmel kötött keretmegállapodásban meghatározott azon kutatásokat, melyek a pandémiás helyzet miatt kitolódtak.

– Fontosnak érezzük, hogy találjunk Székesfehérvárhoz sok szegmensben hasonló euró­pai nagyvárosokat, kiépítve velük a kölcsönös együttműködést, megosztva egymással a kialakult jó gyakorlatainkat, tanulva egymás működési mechanizmusából – olvasható az idei célok között.

A központ egyik kiemelkedő rendezvénye a Szóval győzni kommunikációs bajnokság. A verseny alapításakor már kitűzött cél volt, hogy létrejöjjön a Fehérváron tanulók köréből egy közösség, amely a fiatalokat érintő problémák és megoldások keresésében hosszú távon a város segítségére lehet.

A kommunikációs bajnokságon részt vevők olyan kompetenciák birtokába kerülhetnek, melyek segítségével könnyebbé válhat számukra az egyetemi élet, majd a munkaerőpiaci helytállás. A központ a bajnokság után sem engedi el a döntősök kezét, az utánkövetési rendszer részeként heti, kétheti tréningeket tart, egyben tartva a közösséget, tematikus képzéseket nyújtva számukra, így olyan, speciális igényeiknek megfelelő tulajdonságokat és készségeket sajátíthatnak el, melyeket a jövőben is kamatoztathatnak.

Mindezeken túl a központ a Szent István Király Múzeum számára negyedévente komplex látogatói elégedettségi felmérést készít idén, ami lehetőséget biztosít, hogy megszólítsák azokat a polgárokat is, akik nem látogatják aktívan az intézményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában