Frissen Fejérből

2022.01.11. 07:20

Több mint 15 éve már járt a házban a velencei rablás kitervelője

Folytatódott annak a férfinak a tárgyalássorozata, aki pénzügyi gondjainak megoldása érdekében elhatározta, általa ismert „tehetős” emberek ingatlanából tulajdonít el készpénzt és értéktárgyakat. Egy esetben társaival ezt meg is valósította.

Baráth Eszter

Fiatalkorú társai is voltak

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Jelentős értékre, fegyveresen, felfegyverkezve és csoportosan elkövetett rablás bűntette ügyében folytatott tárgyalást hétfőn a Székesfehérvári Törvényszék. Az eset elsőrendű vádlottja elhatározta, hogy annak érdekében, hogy megoldja anyagi problémáit, általa ismert „tehetős” emberek otthonából nagyobb összegű készpénzt és értéktárgyakat eltulajdonítva tesz szert anyagi haszonra. Mivel a bűncselekmény megvalósításához társakra volt szüksége, tervét megosztotta a másodrendű fiatalkorú vádlottal, aki beavatta az ügy további másik két vádlottját, akik közül egyikük szintén fiatalkorú volt az elkövetéskor. A vádirat szerint a bűncselekmény megtervezésénél internetes térképet is használtak, majd ezt követően „az elsőrendű vádlott az elkövetést elősegítő, a sértettek ellenállásának letörésére alkalmas eszközöket egy hátizsákban átadta egyik társának, és a többiekkel megbeszélt helyszínre vitte”.

 

Következő hajnalban pedig ötödik társuk által vezetett autóval indultak Velencére, ahol a kiszemelt házban felébresztették a lakókat, és egy lőfegyvernek látszó gázpisztollyal megfenyegették őket. A sértettek ennek hatására átadták a széfben tartott készpénzt és ékszereket. A bűncselekménnyel okozott kár közel 24 millió forint.

A vádlott (barna felsőben) házi őrizetben várja az ítélethirdetéstForrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Bár a hétfői tárgyaláson az előzetes tervek alapján ítélethirdetés születhetett volna, a bíróságon nem jelent meg minden tanú, így az ügyet nem tudták lezárni. Három tanút azonban így is meghallgattak, akik vallomásai között egy-egy ponton akadtak eltérések, de mindannyian készségesen válaszoltak a bíró, az ügyész és az elsőrendű vádlott kérdéseire is. Egyikük vallomásából kiderült, hogy a vádlott a bűncselekményt megelőzően, több mint 15 éve járt a velencei ingatlanban, amelyet kiraboltak. További tanúk meghallgatásával márciusban folytatják a tárgyalásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában