Levél ment a szaktárcához

2022.01.07. 11:30

Támogatást kérnek a szabadbattyáni útkereszteződésre

A településen átvezető 7-es főút rendkívül forgalmas. Kihajtani rá vagy keresztezni nagyon nehéz volt, míg közlekedési lámpákat nem szereltek fel a központban. Azóta ugyanúgy!

V. Varga József

Az eltolt kereszteződés nem egyszerű eset

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szabó Ildikó polgármester levelet írt a minisztériumnak, hogy megoldás szülessen a nagyközségben az eltolt útkereszteződés kiváltására. A településen hovatovább nem lehet közlekedni a tavasztól őszig tartó időszakban, illetve amikor az M7-es autópálya forgalmát a 7-es főútra terelik, de a hétköznapok forgalmas időszakában is torlódnak az autók. A faluvezető azt kéri az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól, hogy támogassa az ominózus csomópont fejlesztését. A levelet Mosóczi Lászlónak, a szaktárca közlekedéspolitikáért felelős államtitkárának címezte.

 

Az önkormányzati vezető az óév végén Törő Gáborral, a térség országgyűlési képviselőjével és Molnár Krisztiánnal, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökével tárgyalt a témában. Amint Szabó Ildikó elmondta lapunknak: a honatya és a megyei elnök egyaránt támogatja a szabadbattyániak kérését, és arról biztosították a faluvezetőt, hogy keresik a mindenki számára elfogadható, megnyugtató megoldást.

 

A faluközpontban, a templomnál a 7-es főút és két ugyancsak forgalmas mellékút keresztezi egymást. Sáregres irányából a 6307-es számú mellékút, amely a 61-es főutat köti össze a 7-es főúttal (a megye egyik leghosszabb mellékútja). Míg Szabadbattyán és Litér között a 7202-es számú, amely a 7-es és a 8-as főutak, illetve a Balaton által közre zárt települések legfontosabb összekötő útja (a 35 kilométer hosszú országos közút Fejér és Veszprém határterületén húzódik).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában