Áldást is kapott

2022.01.03. 07:00

Szerencsét hoz idén is a lencse

A Magyar Honvédség gulyás­ágyúiban készült a szerencsehozó lencsefőzelék, melyet a 2022-es esztendő első napján fogyaszthattak el a fehérváriak. Az étel áldást és fűszeres kolbászt is kapott.

S. Töttő Rita

Reméljük, 2022-ben még többször találkozhatunk egymással

Fotó: gaborfeherphoto

– Ebben a közösségben nagy erő van, és azt gondolom, a szerencse is velünk lehet az új év folyamán, különösen, ha a szerencsehozó lencséből fogyasztunk. De ne gondoljuk, hogy csak a szerencse volt az, ami a mi problémáinkat megoldotta, céljaink elérésében segített – mutatott rá a szerencsehozó lencse január elsejei osztása előtt Vargha Tamás országgyűlési képviselő, kiemelve: a közös munka és erőfeszítés volt az valójában, ami segített, és ami idén is segíteni fog. – De azért legyen velünk a szerencse is, ezzel együtt kívánok önöknek nagyon boldog és sikeres új esztendőt, a mai napra pedig jó étvágyat! 

A szerencse lehet azokkal, akik ettek az újévi finomságból

Forrás: gaborfeherphoto

Cser-Palkovics András polgármester szintén köszöntötte az új év első napján egybegyűlteket, a Fejér Megyei Hírlap kérdésére pedig – hogy mihez vár idén személy szerint szerencsét – már ételosztás közben válaszolt: – Hogy többet tudjon a közösség találkozni! Szerintem az elmúlt másfél-két évben felértékelődött a találkozások lehetősége, hiszen sokszor elmaradtak ezek az alkalmak. Bízom benne, hogy a járvány alakulása egész évben lehetővé teszi, hogy együtt tudjunk lenni. Talán ez a legfontosabb!

Szerencsehozó lencsefőzeléket osztott Cser-Palkovics András és Vargha Tamás a 2022-es év első napján

Forrás: gaborfeherphoto

Ugrits Tamás atya e szavakkal adta áldását a lencsefőzelékre: „Kérünk Urunk, Istenünk, áldd meg ezeket az eledeleket, amelyet Tőled kaptunk, hogy az emberi nem fenntartására és üdvösségére szolgáljon! Szent neved segítségül hívására adj testi erőt és lelki oltalmat mindazoknak, akik ebből táplálkoznak, Krisztus, a mi Urunk által, Ámen.” Majd hozzátette: „az ember abban különbözik a többi teremtett lénytől, hogy nemcsak azt veszi észre, hogy éhes, nemcsak azt veszi észre, hogy jóllakott, hanem azt is tudhatja, hogy ezért hálát adhat – az Istennek és embertársainak. Ilyen hálaadó lelkülettel fogyasszák ezt az eledelt!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában