Megújul a Kossuth utca külső szakasza is

2022.01.14. 10:00

Száztízmillió út-, járda- és parkolóépítésre Polgárdiban

Még decemberben döntött a kormány a közel 110 millió forint támogatás megítéléséről Polgárdi városa számára. A forrásból – a novemberben csaknem 50 millió forintból új aszfaltburkolatot kapott belső szakasz kivitelezésének befejezését követően – most a Kossuth utca külső szakasza újulhat meg.

V. Varga József

Törő Gábor (b) és Nyikos László a helyszíni bejáráson a kormányzati támogatást jelző táblával

Forrás: Polgárdi Hírek

Törő Gábor (b) és Nyikos László a helyszíni bejáráson a kormányzati támogatást jelző táblával

Forras: Polgárdi Hírek

Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Nyikos László polgármester helyszíni bejárást is tartott az érintett helyszíneken. A település központi részein a megnövekedett gyalogosforgalom kiszolgálása érdekében szükség van új járdák építésére, illetve a pénzintézet, a közösségi ház és a posta mellett a lakossági igényeknek és a kor elvárásainak megfelelő új parkolók létesítésére. Az elnyert összegből mindezek megvalósulhatnak.

 

Amint Nyikos László polgármestertől megtudtuk: a széttöredezett aszfalt javítása minden évben visszatérő gondot jelentett a Kossuth utcában, így a gazdaságos és időt álló javítás csak az útszakaszok komplex felújításával oldható meg. A kormány legutóbbi döntésével újabb forrást biztosított Polgárdi számára, melyből sor kerülhet a Kossuth utca külső (Damjanich utca és a református templom előtti híd közötti) szakaszának felújítására. A beruházás értéke 56,58 millió forint.

 

A Fehér Galamb Gyógyszertár és a Deák Ferenc utcai szupermarket közötti szakaszon, valamint a Kossuth utca 76. (közösségi ház) és a Kossuth utca 108. közötti szakaszon új, térkőburkolattal ellátott járda kivitelezése valósulhat meg a 24,69 millió forint összegű beruházásból. A Kossuth utcai közösségi ház melletti, a Munkácsi lakótelepi posta épülete melletti és a Deák Ferenc utcai pénzintézet melletti parkolók kivitelezésére pedig 28,71 millió forint állami forrást fordíthat a település.

Ezek is érdekelhetik