Magyar Mentésügyért Emlékérem

2022.01.27. 07:20

Plakettet kapott Cser-Palkovics András, amely köszönetet jelent

A megyeszékhely polgármestere szerdán átvette a Magyar Mentésügyért Emlékérem plakettjét, mellyel a város önkormányzatának mondtak köszönetet a mentő­szolgálat munkájának támogatásáért.

FMH

Forrás: Cser-Palkovics András közösségi oldala

A Magyar Mentésügyért Emlékérem országos kitüntető címet olyan személyek, szervezetek kaphatják, akik vagy amelyek hosszú idő óta támogatják a mentősök feladatellátását. Székesfehérvár Önkormányzata tavaly kapta meg a jeles elismerést, az ehhez tartozó oklevelet 2021 júniusában, magát az emlékplakettet pedig tegnap vette át Cser-Palkovics András polgármester a Városházán.

 

Az önkormányzat és a város vezetője hosszú évek óta folyamatosan segíti a Fejér megyei szervezet, a székesfehérvári mentőállomás munkáját. Az erkölcsi támogatás és a köszönetnyilvánítás mellett kiemelten fontos az anyagi, tárgyi segítségnyújtás a koronavírus-járvány miatt terhelt időszakban. Az önkormányzat többek között hozzájárult az informatikai fejlesztésekhez, különféle eszközvásárlásokhoz, egy speciális mentőorvosi kocsi beszerzéséhez és a mentőállomás melletti, speciá­lis konténeregység létrehozásához, ahol a covidos vagy fertőzött betegeket szállító mentőautókat fertőtlenítik és töltik fel védőfelszerelésekkel. Az emlékplakettet Vörös Péter, az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli regionális igazgatója és Reszegi Imre vezető mentőtiszt adta át a polgármester számára.

A városvezető elmondta: – A mentősök munkája minden időszakban nagyon fontos, ám kiemelten az volt az elmúlt két év évben. Különösen büszkék vagyunk a helyi mentőcsapat munkájára. A mentőszolgálat azon kevés terület egyike, ami mögött teljes társadalmi egyetértés és támogatottság van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában