Német Nemzetiségi Óvoda

2022.01.27. 19:00

Nyáron köszön el a vértesboglári óvoda igazgatója

Idén nyáron nyugdíjba megy az Általános Művelődési Központ tagintézményének, a Német Nemzetiségi Óvodának a vezetője, ezért a szerdai képviselő-testületi ülésen már szóba került az intézményvezetői posztra szóló pályázat kiírása.

Borsányi Bea

Frey Margit a művelődési házban, a nyugdíjasklub alakuló ülésén 2020-ban

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-archív

Frey Margit nemcsak az óvodát vezette az utóbbi öt évben, de tevékeny részt vállalt a község életében is. 2019-ben önkormányzati képviselőnek is megválasztották, 2020-ban pedig ő alapította újra hosszú évek után a ma is működő helyi nyugdíjasklubot. – Óvodánk sokat köszönhet Frey Margitnak, akinek egyik nagy érdeme, hogy jó munkahelyi légkört teremtett, így megszűntek a korábbi, intézményen belüli feszültségek is – mondta Sztányi István polgármester, aki titkon reméli, hogy német nemzetiségi óvodapedagógust találnak az intézmény élére. Ez korábban még nem sikerült. 

– Augusztus 15-vel megyek nyugdíjba, és örülnék, ha a egy fiatal utód venné át a helyem, aki friss szemlélettel és energiával telve tudja tovább vinni és fejleszteni a boglári óvodát. A nyugdíjasklubot természetesen szervezem tovább – jelenleg csak színházba járunk, találkozókat nem tartunk. És ugyan nem régen Csákvárra költöztem, önkormányzati képviselőként szeretném kitölteni ezt a ciklust a testületben – tette hozzá az érintett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában