Frissen Fejérből

2022.01.10. 15:00

Megújult a környei templom, Spányi Antal celebrálta az ünnepi szentmisét

Szentmise, püspöki áldás és gyermekműsor. Ez várt minden érkezőt vasárnap, aki ellátogatott a település római katolikus templomához és plébániájához.

Déri Brenda

A környei búcsú az év első búcsúja. A 155 éves templomban Spányi Antal megyés püspök celebrálta a szentmisét

Forrás: Novotni Ákos

A rendezvény keretein belül a helyiek megünnepelték, hogy a közelmúltban megújult a templomuk, ami, mint sok másik, a 19. században épült, 1865–66 között, Ybl Miklós tervei alapján. Így nem csoda, hogy némi renoválásra szorult. Ezek a munkálatok az épület külső és belső falazatát, a nyílászárókat és a szószéket érintették. A falazatok tekintetében megoldották a víztelenítést, a nyílászáró és a szószék esetében pedig felújítást végeztek. Az ünneplés a hittanos gyermekek műsorával indult, ami egy szentmisével folytatódott. Ezt követően Spányi Antal megyés püspök megáldotta a rendbe hozott templomot.

 
Végül Czunyiné Bertalan Judit, a terület országgyűlési képviselője mondta el záróbeszédét, ebben köszönetet mondott a projekt kivitelezéséért, mely az állam, az önkormányzat és az adományozók jóvoltából tudott megvalósulni. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában