Frissen Fejérből

2022.01.19. 07:30

Kész a sárosdi egészségház

Tavaly novemberi lapszámunkban már beszámoltunk az egészségügyi intézményt övező építési munkálatokról. Nos, az épületen most már tényleg az utolsó simításokat végzik.

Déri Brenda

Korszerű egészségház készült, a tetején napelemek is segítik a ház energiaköltségeinek csökkentését

Forrás: Önkormányzat

A polgármester, Dunkl Gergely közösségi oldalán olvasható, hogy már valóban az utolsó simításokat végzik az új orvosi rendelőn, amely a kormány támogatásából és a település saját forrásából együttesen készülhetett el. 

A részletek után érdeklődve sikerült felvennünk a kapcsolatot a polgármesterrel, aki elmondta, a kivitelező gyakorlatilag elkészült az épülettel: 

– Átnéztük a rendelőintézetet, kisebb hibajavításokra még szükség lesz, de ezen túl minden rendben van. Jelenleg a bebútorozás zajlik, illetve ezzel párhuzamoson elindítottuk a használatbavételi eljárást és a működési engedélyek bekérését. Várhatóan áprilistól már meg is kezdődhetnek a rendelések. A település összes egészségügyi alapellátása megtalálható lesz a megújult egészségházban. Ez két felnőtt- és egy gyermek háziorvosi körzetet, fogászatot és védőnői ellátást foglal magába – részletezte a település vezetője.

Továbbá arról is beszámolt, hogy az újdonsült orvosi rendelő mellett található régi gyógyszertárat is felújíthatják hamarosan. Ez utóbbi tetőhéjazat-cserén és hőszigetelésen fog átesni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában