Frissen Fejérből

2022.01.23. 07:15

Az egész hetet a magyar kultúra jegyében töltötték a csákvári iskolában

Eredményhirdetéssel kezdődött a magyar kultúra napja az iskolában, amely egyben az ünnepre épülő témahét zárása is volt. Az első emeleti aulában pedig immár félig kész a dicsőségfa.

Borsányi Bea

A dicsőségfa már a helyére került, csak még apróbb igazításokra vár

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A legjobb rajzokból készült kiállítás, valamint végtelenített üzemmódban futó vetítés fogadta a péntek reggel érkező diákokat az Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolában, ahol a szünetekben egész nap magyar könnyűzenei dalok is szóltak. A hatalmas televízió képernyőjén Kölcsey Ferencről, a magyar kultúra napjáról, valamint a csákvári Esterházy családról szóló prezentációkat lehetett megnézni. Érdeklődésben nem volt hiány, a diákok szívesen álltak a monitor elé a tízpercekben. 

– Az egész hetet a magyar kultúra jegyében töltöttük, több programunk is volt az elmúlt napokban. Többek között minden osztály megnézte a közeli emlékházban Győry Ilona fazekas kiállítását, és életkoruknak megfelelően feldolgozták Kölcsey életét, valamint a Himnuszt. Ehhez kapcsolódóan rajzpályázatot is hirdettünk, a 7. osztályosok pedig videóklipet is készítettek hozzá. Akinek volt kedve, kutatómunkába foghatott, hogy megválaszolja a magyartanárunk által összeállított magyar kultúra napi totó furfangos kérdéseit – sorolta Szajkóné Medgyesi Bernadett igazgató, aki nagy örömmel mesélte, hogy a totó hibátlan kitöltői között az önkormányzatnak köszönhetően színházjegyeket sorsolhattak ki. Már majdnem elkészült az a dicsőségfa is, amely az első emeleti aulában kapott helyett, és amelyre a tervek szerint a jövő tanévtől kezdődően minden évben felkerül az intézmény legjobbjainak neve. Nevüket – a településhez méltó módon – csákvári fazekas által formázott kerámiagyümölcsökbe vésik majd, és őrzik meg az utókor számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában