Gyermekvédelem

2021.12.04. 08:00

Várhatóan tavasszal lesz a népszavazás

A jövőre – lehetséges, hogy a parlamenti választásokkal egyszerre – tartandó gyermekvédelmi népszavazás kapcsán tartott sajtótájékoztatót december 3-án Varga Gábor országgyűlési képviselő.

Majer Tamás

Varga Gábor rámutatott, olcsóbb volna, ha a parlamenti választásokkal azonos időben lenne a népszavazás

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak? 2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek? 3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be? 4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? – ezek a kérdések bizonyosan részei lesznek a gyermekvédelmi népszavazásnak.

Nos, a sárbogárdi városháza dísztermében megtartott pénteki eseményen Varga Gábor elmondta, hogy Áder János köztársasági elnök kezében van a döntés a népszavazás időpontjáról. Az ország­gyűlési képviselő rámutatott, olcsóbb volna, ha a parlamenti választásokkal azonos időben lenne a népszavazás; egyébként erre a vonatkozó törvény lehetőséget nyújt.

Varga Gábor felidézte, öt évvel ezelőtt, 2016-ban a migráció ügyében fordultak az emberekhez, az akkori népszavazáson kapott megerősítés elég volt a magyar kormány számára ahhoz, hogy a kötelező kvótákat megfékezze. Varga úgy véli, a jövő évi népszavazás pedig abban segíthet, hogy a hazai gyermekvédelmi szabályozás megmaradhasson nemzeti hatáskörben. Kifejtette, hogy meg kell óvni a gyermekeket a szexuális jellegű propagandától, meg kell védeni az óvodákat és iskolákat az LMBTQ-aktivisták megjelenésének lehetőségétől. A politikus úgy látja, a magyarországi gyermekvédelmi törvénynek is éppen az a lényege, hogy a családok megvédhessék gyermekeiket a támadó provokációtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában